Agenda

Exposicions

“Espais desnonats”, de Josep Ignasi Oms Llohis

Vilafranca del Penedès | 07-03-2019 fins 07-04-2019

Continuant amb les propostes expositives del programa d’arts visuals contemporànies de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca el proper dijous 7 de març, a les 8 del vespre, la Sala dels Trinitaris acollirà el treball fotogràfic de Josep Ignasi Oms Llohis i que porta per títol “Espais desnonats”.

“Espais desnonats”, de Josep Ignasi Oms Llohis

Comissariada per l’artista i escultor Ángel Camino, l’exposició és un recull d’una sèrie de fotografies realitzades en el curs del treball documental d’arqueologia industrial i que te conté un alt valor plàstic.

El concepte de desnonament aplicat a aquest treball és congruent amb l’acceptació de “descomprometre una activitat per la seva extinció o per canvi d’un altre” en un espai construït.

El temps, gràcies a l’acció de la natura, la degradació dels materials i les actuacions humanes espontànies sobre fàbriques, habitatges o murs, conformen formes plàstiques similars en textures, colors i grafismes pròpies d’algunes tendències de l’art contemporani.

En aquest cas, però, a diferència de l’art és que no es mostraran imatges pròpiament creatives, no son producte de la imaginació de l’artista. Són captacions espontànies no manipulades i amb pretensions d’objectivitat, més enllà del moment subjectiu que representa la tria de l’objecte i el tipus d’enquadrament fotogràfic.

Josep Ignasi Oms Llohis, (Barcelona 1945) és metge estomatòleg i antropòleg. En fotografia ha treballat en arqueologia industrial, construccions en pedra seca al Cap de Creus i fotografia urbana, antropològica i de viatges. Ha fet diverses exposicions fotogràfiques i ha publicat un llibre de fotografia “El Llobregat un riu de fàbriques”.

La inauguració de l’exposició anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi i serà precedida per la presentació que en farà l’arquitecte Josep Soler i Barceló.

L’exposició es podrà visitar fins al dia 7 d’abril en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Lloc i adreça de l'acte

  • Vilafranca del Penedès
  • Sala dels Trinitaris
  • dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h

Informació de contacte