Excursions, sortides

Exposició Donart 2019

Vilanova i la Geltrú | 09-03-2019 fins 31-03-2019

Exposició Donart 2019

L’obra reuneix llibres d’autor, pintures acríliques i muntatges amb restes de matolls, arbres i material reciclat que l’autora ha convertit en peces artístiques, fruit del seu procés personal de reflexió sobre la fragilitat de l’entorn. Li ha donat el tomb a una natura pròxima malmesa pel foc, tot obrint pas a un llenguatge on formes, colors i textures configuren un nou territori creatiu. L’exposició es podrà visitar del 9 al 30 de març a la sala de Les Voltes de La Sala. De dimarts a dissabte, de 18 a 20h, i dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14h. Calaf, una artista 360º L’obra plàstica de Cesca Calaf, especialitzada en arts i oficis, conté una dilatada obra pictòrica: “Festes populars”, “Les vinyes”, “La Mediterrània” i “Els arbres”. En cadascun d’aquests treballs, els elements naturals prenen protagonisme en un context de proximitat i món interior de l’artista. La cura de la natura, la vida, és un fil sempre present. L’artista multidisciplinar ha fet recerca en el món de la dona plasmat en exposicions fotogràfiques guardonades: “Mirada de dona” i “Violència, per què?”. Calaf també té llegat poètic recopilat en poemaris: “Arrels”, on descobreix les terres dels avantpassats al Matarranya; “L’esperit de la terra”, en un entorn de vinyes; i “Terra ferida”, al voltant de la guerra civil espanyola. L’esperit inquiet i creatiu de Calaf l’ha endinsat recentment en els haikus, que també es recullen a “Territori”.

Darrera edició del premi Donart

El premi Donart és un dels més destacats que ha dut a terme La Frontissa. Va néixer l’any 2006 a proposta de Francesca Calaf, qui ha estat la comissària del certamen que guardona una trajectòria femenina en el món de les arts plàstiques. Per aquest motiu, Calaf era l’artista indicada per ser la protagonista de l’edició d’enguany, que La Frontissa, contempla com la darrera. L’objectiu del premi, en aquestes 13 edicions, ha estat promoure, donar visibilitat i suport a la trajectòria de dones artistes, reconeixent la seva creativitat en aquest àmbit, un mèrit difícil en un món d’arrels patriarcals. Hi col·labora l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Centre d’Art Contemporani La Sala i l’Institut Català de les Dones.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!