Conferències, col.loquis

Un món estrany, grotesc i oníric. Una mirada crítica als Disparates de Goya de la Masia d’en Cabanyes

Vilanova i la Geltrú | Masia d'en Cabanyes | 19-05-2019 12:00 h.

Un món estrany, grotesc i oníric. Una mirada crítica als Disparates de Goya de la Masia d’en Cabanyes

Francisco de Goya és un artista poc conegut com a gravador. No obstant, al costat de Dürer i Rembrandt és una de les grans figures de la història del gravat.

A la Masia d'en Cabanyes, de manera permanent, s'hi mostra una de les sèries que va fer Goya abans de marxar a l'exili. Los Disparates o Proverbios (1816-1824 i editada el 1864) van arribar, suposem de la mà del pintor Joaquim de Cabanyes, per ampliar la col·lecció que els germans Cabanyes van crear d'ençà 1830.

Aquestes peces i la globalitat de la casa-museu expliquen el testimoni de la família Cabanyes i el seu tarannà modern, tant en el sentit ideològic, referenciat en el seu pensament liberal, com en l'estètic i l'artístic.

Amb els gravats, Gota narra i parlar de la història d'Espanya i de la situació social i econòmica que li va tocar viure. Amb Los disparates la seva llibertat expressiva s'imposa.

Accés gratuït

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!