Altres

La Carpa Juanita i el Porró visiten l'Espai Far

Vilanova i la Geltrú | Espai FAR | 10-04-2019 10:00 h. fins 14-04-2019

La Carpa Juanita i el Porró visiten l'Espai Far

La Carpa Juanita i el Porró són un entremés festiu format per dos elements de foc inscrit en l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. S'estrenà per les Festes de Sant Pere de 1985 al barri de Mar i seguidament s'incorporà al Seguici festiu de Vilanova i la Geltrú. La seva construcció fou per iniciativa de Joan Torelló i va anar a càrrec de Joan Ill i Albert Albà que la realitzaren en fibra de vidre.

Les figures representen la Carpa Juanita, l'emblemàtic peix que va fer popular el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, i el porró amb què bevia a galet. Inicialment la Carpa tenia uns colors vermellosos i rosats i el Porró blavosos. Posteriorment ambdós elements foren pintats amb colors platejats i actualment a la Carpa hi predominen els carbasses-vermellosos i al Porró els verds. L'artista Lluís Amaré és el responsable de la darrera repintada. Agraïm la col·laboració de l'Associació de la Carpa Juanita i el Porró.

El tema musical "La Carpa Juanita i el Porró" que acompanya l'entremès, va ser compost per Blas Coscollar Santaliestra al 1997.

De dimecres a diumenge de 10 a 14h i els divendres i dissabtes de 16 a 18 h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!