Agenda

Fires i festes

Microvi 2019

Avinyonet del Penedès | Diferents indrets | 11-04-2019 20:00 h. fins 04-05-2019

Microvi, organitzat per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, és una aposta per les iniciatives, empreses, paisatge i l’entorn del territori considerat com a l’origen de la vinya.

Microvi 2019

Totes les activitats se celebraran de l’11 d’abril al 4 de maig de 2019 a diferents espais emblemàtics del municipi d’Avinyonet del Penedès.  Díptic Microvi 2019

La Mostra de petits cellers, acte central de Microvi, enguany reunirà una àmplia representació de petits cellers de tota Catalunya, acompanyats enguany de cellers de diverses zones de producció franceses com a zona convidats (Provença, Borgonya, Beaujolais i Rosselló). Es tracta d’una proposta única a Catalunya, que té com a objectiu donar visibilitat als vins elaborats per petits productors i donar a conèixer les zones, varietats i tipus d’elaboració que els caracteritzen.

L’objectiu és mostrar als consumidors i agents del sector la qualitat i diversitat dels productes dels petits elaboradors, sense interferències, i amb la possibilitat d’explicar directament al visitant cadascun dels projectes.

Microvi pretén convertir-se en un esdeveniment de referència per la promoció dels vins de petita tirada.

 

A part de la Mostra de petits cellers podeu veure a continuació la resta d’actes que formen part del Microvi 2019:

Tast de vins naturals a Les Gunyoles (11 d’abril)

Tast de vins naturals organitzat pel Celler Mas Candí amb protagonisme en aquesta edició per vins naturals de Geòrgia, 8.000 anys d’història, l’origen del vi.

Joc de Vins a Cantallops (13 d’abril)

Organitzat pel Centre Cultural i Recreatiu de Cantallops. Un Joc d’escapada en viu a través d’un vi amb el que es realitzarà una partida per desxifrar enigmes a partir d'una ampolla de vi, amb el que passareu una bona estona mirant de trobar la resposta a l'enigma plantEjat a partir de l'ampolla, l'etiqueta, la seva capsa,...

Arqueologia del vi i tast de vins d’àmfora a D.O. Vinífera a Avinyó Nou (14 d’abril)

Un viatge a l’antiguitat de la mà de la Cooperativa Arqueovitis amb l’equip de recerca arqueològica. L’acte s’iniciarà amb una visita comentada al Centre d’interpretació del Jaciment ibèric de la Font de la Canya sobre els orígens de la viticultura al Penedès i continuarà amb el tast de vins en àmfores de ceràmica comentats pels seus propis elaboradors centrat enguany en la zona de la Cossetània.

La Nit dels Sumolls al Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs (24 d’abril)

La nit de Microvi dedicada al Sumoll comptarà amb la participació dels principals cellers productors de vins amb aquesta varietat autòctona del país.

Tast de vins del Massís del Garraf al celler Can Ràfols dels Caus (25 d’abril) 

Tast lliure + tast comentat o Tast lliure

Organitzat pel Celler Can Ràfols dels Caus. L'acte vol ser una plataforma de difusió dels vins del Massís del Garraf per seguir sent un esdeveniment de referència on donar a conèixer les seves característiques i qualitats als visitants.

Mostra de petits cellers a l'Arboçar (27 d’abril)

La mostra de petits cellers és una mostra de vins que  aplega una àmplia representació de petits elaboradors de tota Catalunya, acompanyats en aquesta edició de cellers de diverses zones de producció franceses.

WineFest a Avinyó Nou (28 d’abril)

La festa del vi i la música. Durant el matí es podrà gaudir de música en directe i els productes dels cellers i comerços del municipi a la plaça de la Font d’Avinyó Nou. També hi haurà l’entrega dels lots de flors de la campanya primaveral per guarnir terrasses i balcons i activitats per als infants.

Sopar – Maridatge de vins i caves d’Avinyonet del Penedès a Avinyó Nou (3 de maig)

Organitzat pel Centre Cultural i Recreatiu La Parra d’Avinyó Nou. Durant el maridatge es podran degustar els següents vins del municipi amb els respectius plats.

Caminada d’orientació Naturvi a Can Mitjans (4 de maig)

 

Organitzada per l’Associació de veïns i veïnes de Can Mitjans amb el Suport de l’organització de la Cursa Vallmoranta. Una Caminada d’orientació on els participants tindran dues hores per trobar el màxim de balises i tornar al punt d’inici. Una manera divertida de passar la tarda amb amics i família gaudint de la natura.

 

Tots els actes de Microvi 2019 estan cardioprotegits.

 

A més, durant totes les dates de realització dels actes de Microvi es podrà gaudir de preus especials als allotjaments rurals del municipi (On dormir).

Per a més informació podeu trucar al 93 897 00 00,  enviar un correu electrònic a info@turismeavinyonet.cat o consultar el Dossier premsa 2019

Microvi 2019 compta amb el suport de L’Obra social la Caixa i Llopartec S.L.

Contenidors Penedès patrocina la imatge de Microvi 2019

Empreses col·laboradores que fan possible Microvi 2019: Suports patrocinis i col·laboracions Microvi 2019

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacteT'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


Avui al Penedès