Agenda

Exposicions

“Pintant la vida”, de Neus Villar-Gortàzar

Vilafranca del Penedès | Sala dels Trinitaris | 12-04-2019 20:00 h. fins 09-05-2019

El proper divendres 12 d’abril, a les 8 del vespre, s’inaugurarà a la Sala dels Trinitaris, l’exposició “Pintant la vida” de l’artista vilafranquina Neus Villar-Gortàzar, continuant amb les propostes expositives del programa d’arts visuals contemporànies de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

“Pintant la vida”, de Neus Villar-Gortàzar

Les 20 peces que formen part de l’exposició neixen  d’un desig de l’artista de mostrar el recull del treball d’investigació que ha estat portant a terme aquests darrers dos anys. El contingut és el fruit de reflexions a partir de les seves vivències.  El gargot, la línia, l’esquitx, el color, la fotografia, són els llenguatges que utilitza Neus Villar per donar cabuda a la seva expressió artística.

Els seus quadres transmeten la passió que sent per la pintura, el gaudi que n’extreu i l’expressivitat que aconsegueix d’una manera a voltes reflexiva, d’altres absolutament espontània i intuïtiva.

Totes les peces que formen part de l’exposició contenen la seva filosofia de vida, descrita en un poema recitat per la mateixa artista que es podrà veure projectat en un dels espais de la Sala.

 

L’artista

Neus Villar-Gortàzar (Vilafranca del Penedès) és Diplomada en Magisteri per la Universitat de Tarragona. Ha rebut formació diversa en el camp de l’ensenyament, formació en pintura a l’any 1999 a l’Escola Municipal d’Art Arsenal tractant diverses tècniques: dibuix, aquarel·la, oli, acrílic, pastel, textures i dibuix de model.

Ha rebut classes magistrals de diversos pintors com Josep Ruiz Oliva, Plantalech, Pere Lluís Via, August Rossell, Josep Maria Cabané, Joan Coch, Luís Cámara, Cesc Farré, Albaro Castagnet, Eudes Correa, entre d’altres.

Actualment està cursant 2n curs del Grau en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Amb resultats acadèmics de tres matrícules d’Honor en les assignatures de dibuix, pintura i escultura i excel·lent en fotografia.

Ha participat en les exposicions següents i ha guanyat els premis següents:

Firart Vilafranca del Penedès: 2001, 2004, 2009, 20014, 2015, 2016, 2017, 2018 (Pintura);

Premi "El pilar de vuit 2009" (Pintura); Premi Vitivinícola "El pilar de vuit 2014"(Pintura)

Exposició sala Jaume Palau , Vilafranca. Gener 2015 (Pintura); Exposició al Centre Agrícola de Sant Pau d'Ordal. Gener 2015 (Pintura); Premi artista local al "1er Concurs de pintura ràpida de Vilafranca del Penedès 2015" (Pintura); Premi "Concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer" maig 2016. (Pintura); Exposició sala Jaume Palau, Vilafranca. Setembre 2016(Pintura); . Exposició Biblioteca de Vilafranca (Fotografia). Juny 2018(Pintura); Exposició Biblioteca de Sant Pere de Ribes (Fotografia). Febrer de 2019

Exposició Biblioteca de Sant Sadurní d’Anoia (Fotografia). Març 2019. Seleccionada al concurs de Pintura Canyelles 2019.

 

Inauguració

La inauguració de l’exposició anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i serà precedida per la presentació que la professora de dibuix, pintura i art, Fina Raventós.

Activitats paral·leles

En el transcurs de l’exposició, que romandrà a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 19 de maig, hi hauran diverses accions paral·leles:

Divendres, 26 d’abril a les 19.30h: Visita comentada a l’exposició a càrrec de Neus Villar-Gortàzar.

Dijous, 9 de maig a les 20h: Espectacle pòetic i musical “Experiència artística com a eina per trobar l’essència de la nostra vida” a càrrec de l’escriptora i pintora Noemí Morral (veu) i de la pianista Montse Morral (piano).

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès