Fires i festes

XVIIè Dia del Geganter a Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès | monument a Milà i Fontanals | 14-04-2019 10:00 h.

XVIIè Dia del Geganter a Vilafranca del Penedès

La primera notícia documentada de l’existència d’un gegant a Vic és de l’any 1658, concretament de la gegantessa, propietat de la confraria del gremi dels sastres de Vic. L’any 1664 apareix per primera vegada el gegant, associat a la confraria del gremi de traginers de Vic. Des de l’any 1930 fins avui han anat sempre vestits de Comptes d’Osona.

L’activitat començarà a les 10h del matí a la Rambla de Sant Francesc, davant del monument a Milà i Fontanals, on es durà a terme una plantada de gegants. A les 12 h sortirà la cercavila que farà el següent recorregut: Rambla Sant Francesc, Rambla de Nostra Senyora, carrer de la Parellada, plaça de la Constitució, carrer Escudellers, plaça de Jaume I, plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria i plaça de la Vila. En arribar a la Plaça de la Vila, sobre les 13.30 h, hi haurà ballada de lluïment de cada una de les colles participants.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!