Conferències, col.loquis

Presentació del llibre dels goigs de Nostra Senyora de Foix

Vilafranca del Penedès | sala Mn. Vinyeta | 29-04-2019 19:00 h.

Presentació del llibre dels goigs de Nostra Senyora de Foix

Aquest treball estudia el paper i sentit dels goigs en la devoció popular, esmenta els principals trets històrics del santuari de Foix, i aplega i reprodueix prop d’una trentena d’edicions, totes les que es coneixen, dels goigs a la Mare de Déu de Foix, sempre esmentada com a “advocada i patrona del Penedès”, des de la primera de l’any 1716 fins a la del 2017, algunes amb variants en la lletra –de la que se’n coneixen tres versions bàsiques- i en la música, tot i que predomina àmpliament la versió popular –en català antic i finalment normalitzada- que se segueix interpretant en l’actualitat. L’edició, que ressegueix a través de l’edició dels goigs els treballs de les principals impremtes vilafranquines, compta igualment amb textos introductoris de Sergi Vallès Domingo, alcalde de Torrelles i del rector de la població i el santuari Mn. Xavier Aymerich.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!