Agenda del Penedès

Exposicions

Exposició antològica de la ceramista Montse Llanas

Vilafranca del Penedès | capella de Sant Joan | 10-05-2019 20:00 h. fins 09-06-2019

Exposició antològica de la ceramista Montse Llanas

La màgia dels quatre elements, Terra, Aigua, Aire i Foc sempre l'ha fascinat i experimentar amb la seva transformació com si es tractés d'un joc d'alquímia és el que ha fet durant aquests 40 anys d'ofici, per omplir de contingut i essència del seu recorregut artístic. 40 anys de fang. 40 anys de foc.  40 anys d'alè.

 

L’exposició

El recorregut que proposa Montse Llanas s’inicia amb peces ceràmiques de l’any 1987 i finalitza amb obres recents d’aquest 2019. A cadascuna de les diferents èpoques, la ceramista interpel·la al visitant a prendre consciència del treball ceràmic tenint en compte sempre els elements de la terra, l’aigua, l’aire i el foc. Montse Llanas descriu la ceràmica com a una peça viva, fruit de la terra. També te en compte les imatges ancestrals a les que va associada, el naixement de les civilitzacions, els costums, les tradicions. En un apartat de l’exposició l’artista proposa endinsar-nos en el món de l’alfabet, del mot, del significat, també del silenci. Finalment el darrer projecte de l’artista “Estats” és un homenatge a les funcions cognitives de l’individu, a les emocions, els sentiments, mitjançant els diferents estats.

L’artista

Montse Llanas i Silvestre és llicenciada de Belles Arts en l’especialitat d’escultura (Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona) i Tècnica Superior en Ceràmica Artística formada en els seus inicis a l’Escola Massana de Barcelona. Ostenta el   Diploma i insígnia de Mestre Artesà 2008 en l’ofici de ceramista atorgat pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb Artesania Catalunya.

Ha realitzat nombrosos cursos d’especialització ceràmica, de torn, raku, esmalts,forns, murals ceràmics, engalbes vitrificades, reduccions, cendres etc. a reconegudes escoles com l'Escola de ceràmica de La Bisbal d’Empordà, Taller escola de ceràmica Ramon Fort, Escola d’Art Arsenal, Espacio ceràmica,etc. Estudis de la tècnica de joieria a l’Escola d’art Arsenal (curs07-08) i a l’escola de ceràmica de la Bisbal d’Empordà( estiu i tardor 2008), a l’escola d’arts i oficis de la Diputació de Barcelona curs de ceres aplicades a la joieria (curs 2008-09,2009-10). Amb la joiera Imma Gibert Curs d'especialització en ceres aplicades a la joieria (2016).

Actualment i des de l’any 1982, Professora del Taller de ceràmica de l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès. També imparteix els mòduls de volum, projectes , dibuix i Mitjans Informàtics dels cicles de grau mitjà i el mòdul de Fotografia del cicle de grau superior de gràfica audiovisual i gràfica impresa. Ha dirigit cursos d'especialització ceràmica de raku, torn, engalbes vitrificades, esmalts ceràmics de baixa i alta temperatura, de porcellana amb pasta de paper, tècniques ceramico-gràfiques, pitfiring, construcció de forns, textures, Terres sigil.lades i de raku amb microones i forns de petit format.

Ha realitzat diferents exposicions individuals a El Vendrell, La Bisbal de L’Empordà, Lleida i també a Vilafranca.

Ha esta guardonada 7 vegades amb el 1r premi al Concurs de Ceràmica de Sant Raimon de Penyafort i ha rebut accèssits, mencions d’honor i mencions especials a certàmens com a la Biennal de Ceràmica Mati Royo  (Altafulla) o el  Concurs de ceràmica d’Alcorà (Castelló).

Inauguració

La inauguració tindrà lloc a les 8 del vespre d’aquest divendres 10 de maig i anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i en farà la presentació el director de l’Escola Municipal d’Art Arsenal, Albert Abella.

Els horaris de visita de l’exposició són de dilluns a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!