Agenda

Exposicions

Exposició antològica de la ceramista Montse Llanas

Vilafranca del Penedès | capella de Sant Joan | 10-05-2019 20:00 h. fins 09-06-2019

Aquest divendres 10 de maig s’inaugura l’exposició antològica de la ceramista Montse Llanas “Fang-foc-alè” a la capella de Sant Joan, un recorregut per la trajectòria artística de Montse Llanas al voltant de la ceràmica. On la vida, els ancestres, l'alfabet, la paraula, els pensaments, les relacions, els missatges, els estats i la transformació de la matèria, esdevenen components imprescindibles en la seva obra.

Exposició antològica de la ceramista Montse Llanas

La màgia dels quatre elements, Terra, Aigua, Aire i Foc sempre l'ha fascinat i experimentar amb la seva transformació com si es tractés d'un joc d'alquímia és el que ha fet durant aquests 40 anys d'ofici, per omplir de contingut i essència del seu recorregut artístic. 40 anys de fang. 40 anys de foc.  40 anys d'alè.

 

L’exposició

El recorregut que proposa Montse Llanas s’inicia amb peces ceràmiques de l’any 1987 i finalitza amb obres recents d’aquest 2019. A cadascuna de les diferents èpoques, la ceramista interpel·la al visitant a prendre consciència del treball ceràmic tenint en compte sempre els elements de la terra, l’aigua, l’aire i el foc. Montse Llanas descriu la ceràmica com a una peça viva, fruit de la terra. També te en compte les imatges ancestrals a les que va associada, el naixement de les civilitzacions, els costums, les tradicions. En un apartat de l’exposició l’artista proposa endinsar-nos en el món de l’alfabet, del mot, del significat, també del silenci. Finalment el darrer projecte de l’artista “Estats” és un homenatge a les funcions cognitives de l’individu, a les emocions, els sentiments, mitjançant els diferents estats.

L’artista

Montse Llanas i Silvestre és llicenciada de Belles Arts en l’especialitat d’escultura (Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona) i Tècnica Superior en Ceràmica Artística formada en els seus inicis a l’Escola Massana de Barcelona. Ostenta el   Diploma i insígnia de Mestre Artesà 2008 en l’ofici de ceramista atorgat pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb Artesania Catalunya.

Ha realitzat nombrosos cursos d’especialització ceràmica, de torn, raku, esmalts,forns, murals ceràmics, engalbes vitrificades, reduccions, cendres etc. a reconegudes escoles com l'Escola de ceràmica de La Bisbal d’Empordà, Taller escola de ceràmica Ramon Fort, Escola d’Art Arsenal, Espacio ceràmica,etc. Estudis de la tècnica de joieria a l’Escola d’art Arsenal (curs07-08) i a l’escola de ceràmica de la Bisbal d’Empordà( estiu i tardor 2008), a l’escola d’arts i oficis de la Diputació de Barcelona curs de ceres aplicades a la joieria (curs 2008-09,2009-10). Amb la joiera Imma Gibert Curs d'especialització en ceres aplicades a la joieria (2016).

Actualment i des de l’any 1982, Professora del Taller de ceràmica de l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès. També imparteix els mòduls de volum, projectes , dibuix i Mitjans Informàtics dels cicles de grau mitjà i el mòdul de Fotografia del cicle de grau superior de gràfica audiovisual i gràfica impresa. Ha dirigit cursos d'especialització ceràmica de raku, torn, engalbes vitrificades, esmalts ceràmics de baixa i alta temperatura, de porcellana amb pasta de paper, tècniques ceramico-gràfiques, pitfiring, construcció de forns, textures, Terres sigil.lades i de raku amb microones i forns de petit format.

Ha realitzat diferents exposicions individuals a El Vendrell, La Bisbal de L’Empordà, Lleida i també a Vilafranca.

Ha esta guardonada 7 vegades amb el 1r premi al Concurs de Ceràmica de Sant Raimon de Penyafort i ha rebut accèssits, mencions d’honor i mencions especials a certàmens com a la Biennal de Ceràmica Mati Royo  (Altafulla) o el  Concurs de ceràmica d’Alcorà (Castelló).

Inauguració

La inauguració tindrà lloc a les 8 del vespre d’aquest divendres 10 de maig i anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i en farà la presentació el director de l’Escola Municipal d’Art Arsenal, Albert Abella.

Els horaris de visita de l’exposició són de dilluns a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte