Agenda del Penedès

Altres

3a edició del Dinar de Profit

Vilanova i la Geltrú | 30-06-2019 12:00 h.

3a edició del Dinar de Profit

El dinar s’elaborarà amb l’excedent de productes no venuts, que són aptes per al consum però que han estat descartats de la comercialització per diferents motius: per exemple, factors estètics, la data de caducitat, la sobreproducció o la manca de demanda. La recollida d’aliments tindrà lloc principalment el dissabte 29 a les 14:00h al Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú. Posteriorment es farà un recompte dels aliments recuperats, es pesaran i s’iniciarà el triatge i neteja dels aliments per a facilitar la feina de diumenge. El diumenge un grup de persones voluntàries acabarà de processar aquests aliments i prepararà el dinar, com a mostra que aquests aliments encara són aptes per al consum i serveixen per elaborar un menjar saludable, deliciós i de qualitat.

A partir de les 12 del migdia, també s’organitzaran, a la Plaça de les Neus, diferents activitats lúdiques i tallers familiars i de cuina d’aprofitament relacionats amb la reducció del malbaratament alimentari i la cultura de l'aprofitament necessaris per arribar a l’objectiu de residu zero.

La Vinagreta convida a tota la ciutadania de Vilanova a participar com a voluntari/a en els actes preparatoris de l’esdeveniment:

- dissabte 29 a les 14h al Mercat del Centre, recollida d’aliments

- diumenge 30 a partir de les 10h a la plaça de les Neus, elaboració del dinar de profit

I per facilitar l’organització, es demana a tothom que hi vulgui participar, que s’apunti prèviament a través d’aquest formulari web. La Vinagreta també convida a tothom a partir de les 14h a ser un dels comensals del dinar de profit 2019.

Del 21 de juny al 8 de juliol també us convidem a visitar l’exposició de la campanya “Som gent de profit”, impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya, al Mercat del Centre de Vilanova.

Aquesta exposició itinerant reflexa algunes dades impactants sobre el malbaratament alimentari a Catalunya dins dels espais quotidians on pot tenir lloc el malbaratament, com la cuina d’una llar, d’una escola o d’un restaurant.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!