Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa pirata, Bótes i Vi

El Vendrell | Diferents indrets | 12-07-2019 17:00 h. fins 14-07-2019

Festa pirata, Bótes i Vi

L’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del nucli marítim de Sant Salvador tornarà a ser l’epicentre de la Festa pirata que rememora els atacs de pirates moriscos que havia patit aquesta platja a l’època medieval, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui.

D’altra banda, enguany hi tornarà a tenir una especial presència l’espai dedicat als vins i caves de la zona, amb el qual, sota el títol de Bótes i vi, es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle XVIII fins al primer quart del segle XX, va tenir una important activitat d’exportació de vi iaiguardent, i d’importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes.

Amb aquest esdeveniment lúdic i festiu s’ofereix un atractiu més a les platges del Vendrell en ple estiu, tot recordant les arrels històriques de la nostra població.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca que “la Festa pirata, Bótes i Vi de Sant Salvador està completament consolidada i s’ha convertit en un clàssic de l’estiu dels nostres nuclis marítims, que amplia l’oferta d’oci per a les persones que ens visiten i per als veïns i veïnes del municipi”.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!