Agenda del Penedès

Fires i festes

Rua Summer Carnaval 2019

Sant Pere de Ribes | Diferents indrets | 12-07-2019 21:00 h. fins 14-07-2019

Rua Summer Carnaval 2019

La decoració, però, es farà amb materials reciclats i plàstics per donar-los una segona vida i sensibilitzar a la població sobre la reutilització dels residus i la preservació del medi ambient. En aquest sentit, l’organització també implementarà la utilització de gots de plàstic reutilitzables durant els dies de festa.

La Rua Summer Carnaval 2019 comptarà amb la participació més alta registrada fins ara en aquestes 10 edicions. 1.800 persones s’han inscrit per desfilar a la rues de divendres 12 i dissabte 13 de juliol, i hi haurà 25 grups o colles i 3 batucades. En aquesta ocasió, però, el centre neuràlgic es traslladarà a l’espai esportiu del pavelló Miquel Meca i el seu exterior per fer-lo més dinàmic i pròxim a la població i als actes programats. El regidor de Cultura de les Roquetes en funcions, Adrià Solà, ha explicat que aquest canvi s’ha fet “no només per portar la festa més a prop del poble i del comerç, sinó també per guanyar en qualitat, servei i seguretat i que la gent se senti més còmode”.

Abans dels plats forts del 12 i 13 de juliol, però, l’escape room Rua Summer (amb la col·laboració d’Scaparium) i una exposició commemorativa de l’efemèride (organitzada per Globaliza’t-e) que es podrà veure a partir de l’1 de juliol al Centre Cívic L’Espai serviran per anar obrint boca.

PRESENTACIÓ DE LES REINES, RUA SUMMER "KIDS", CABARET I PRE SUMMER FESTIVAL

El divendres 12 de juliol, la jornada començarà a les 17.30h amb la inauguració i obertura de la zona de restauració i gastronomia i la presència de diverses foodtrucks que s’instal·laran a la rambla de Rafael Alberti, una altra de les novetats d’enguany per donar millor servei i complementar i reforçar l’oferta local que ens hores punta s’ha vist desbordada en anys anteriors.

Segons la secretaria de la Unió de Comerciants i Industrials de les Roquetes (UCER), Felisa Sánchez, el divendres és la jornada infantil per excel·lència i “la presentació de la reina infantil i de la Rua Summer és molt importat”. A les 18h, les carrosses es concentraran al carrer de Roger de Flor i a les 18.30h a la pista esportiva del pavelló Miquel Meca es farà una Festa Infantil amb animació i ball de disfresses, a càrrec de Dreamworld.kids.

Posteriorment, a les 20h, es presentarà la reina infantil i la Reina de la Rua Summer 2019 a càrrec de la colla El 27 i de l’organització de la Rua Summer. I a continuació a les 20.45h s’iniciarà la desfilada infantil de carrosses, comparses i animació pels carrers del poble, que tindran en l’avinguda de Catalunya el punt d’exhibició i coreografies de les participants.

Especialment recomanable, segons Sánchez, és l’espectacle gratuït “El Cabaret de la família bastarda” a càrrec de la família Capdevila (a les 22.30h a l’espai esportiu del pavelló) i també, com a novetat d’aquest any, la festa Pre Summer Festival (a partir de les 00.30h amb entrada gratuïta i aforament limitat al mateix emplaçament) que s’ha organitzat per a tothom que no pugui gaudir de la festa final del dissabte.

LA GRAN DESFILADA

La gran desfilada de carrosses, comparses i animació tindrà lloc el dissabte 13 de juliol, a les 21h. S’iniciarà al carrer de Roger de Flor i continuarà per l'avinguda de Catalunya, on la zona d'exhibició estarà amenitzada amb llums i so, el Dj Carlos Navarro i el Show-man Mateo Vergara.

Acabada la rua, a les 22.30h, serà el torn del Rua Summer Festival 2019 (i la participació de Djs #Bigfriday, Dj AARÓN COELLO, DJ J-VITO, MONDJ) a l’espai esportiu Miquel Meca. L’aforament és limitat i l’accés serà permès a persones a majors 16 anys.

Pel regidor de Cultura de les Roquetes en funcions, Adrià Solà, “la Rua Summer està més que consolidada” i “ja no és només un carnaval d’estiu que no tothom es creia”. A més, considera que “l’impacte econòmic que té pel municipi és prou suficient per apostar-hi”, motiu pel qual “cada vegada intentem fent novetats i més activitats perquè en puguin gaudir tots els públics, tant el local com el visitant”.

VENDA D’ENTADES ANTICIPADES

La venda d'entrades anticipades per assistir a l’Escape Room i al Rua Summer Festival es poden fer a  www.ruasummercarnaval.com i a www.entradium.com.

PAINT PARTY

L’endemà, diumenge 13 de juliol, el colofó el posarà la Paint Party a les 18 h a l’espai esportiu del pavelló, una festa multicolor única a Catalunya amb canons d'escuma, pintura corporal i música (amb Dj Aarón Coello i convidats).

La Rua Summer Festival va néixer l’any 2010. De les 400 persones participants d’aquella primera edició a les 1.800 persones que desfilaran en aquesta, ha crescut més que notablement i s’ha consolidat com a un dels principals  esdeveniments de referència en el calendari festiu del juliol per a totes aquelles persones amb ganes de carnaval d’estiu. Per això, l’alcaldessa en funcions, Abigai Garrido, només té “paraules d’agraïment i de reconeixement a les persones que van tenir aquesta idea, perquè bàsicament s’estimen el poble i perquè volen que les Roquetes sigui un referent i tingui elements singulars que la posicionin dins i fora de la comarca”.

L’organització de la Rua Summer Carnaval, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’associació Roquefestes i la UCER, volen mantenir l’esperit de renovació d’aquesta edició perquè cada any la festa ofereixi elements nous i diferents que segueixin despertant l’interès i les ganes de participar de la gent.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!