Música, concerts, balls

El Tingladu 2019

Vilanova i la Geltrú | 18-07-2019 18:30 h. fins 21-07-2019

El Tingladu 2019

Amb el lema 'Revolució és canviar tot el que ha de ser canviat', el festival El Tingladu afronta una dotzena edició en què promet tornar a omplir de música, cultura i festa la capital del Garraf. El tret d'inici de l'edició d'enguany el donarà el circ de la companyia vilanovina Cia Katapulta. Seguidament, la cantautora vilanovina Carla Barroso presentarà el seu primer disc d'estudi.

La programació de dijous la completaran el cantautor de Torrent Pau Alabajos, el grup Pares i els vents i ritme frenètic de les Balkan Paradise Orchestra. Divendres serà el torn d'un dels plats forts del festival, el potent directe dels osonencs Oques Grasses. El reggaeton feminista de les madrilenyes Tremenda Jauría, el trap en català de Lildami i la música jove i, per tant, intergeneracional de Suu completaran el cartell del dia. Fins a cinc conjunts passaran per El Tingladu durant el dissabte. Mishima i Albert Pla repetiran a l’escenari del festival i s’hi estrenaran del gòspel de The Sey Sisters, la música galàctica amb lletres iròniques de Quimi Portet i el powerpop dels vilanovins Mareta Bufona.

L’últim dia d’El Tingladu serà el torn de La M.O.D.A., el grup de Burgos que està triomfant arreu de la península Ibèrica. També passarà per l’escenari la música festiva de Roba Estesa, el rap combatiu de la xilena Ana Tijoux, les guitarres i distorsions del valencians Smoking Souls i, com sempre, Miquel del Roig serà l’encarregat de tancar el festival.

Solidaritat amb Valtònyc

Un any més, El Tingladu ha inclòs el raper exiliat Josep Valtònyc al cartell per solidaritzar-se amb la seva causa i denunciar la persecució de la llibertat d’expressió a l’estat espanyol. Aquest any, a més, el festival ha volgut anar un pas més enllà i ha programat una edició antirespressiva i solidària a Brussel·les en què hi actuaran el mateix Valtònyc, Los Chikos del Maíz, Fermin Muguruza, Adala i Alidé Sans. Les entrades es podran comprar a partir de dijous 18 de juliol a la web eltingladu.cat. Tots els beneficis aniran destinats a la causa de Valtònyc.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!