Fires i festes

Festa Major Petita de Sant Nicolau

Canyelles | Diferents indrets | 07-09-2019 10:00 h. fins 14-09-2019

Festa Major Petita de Sant Nicolau

La Festa Major Petita , segons ha explicat l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, en la presentació de Sant Nicolau, juntament amb la regidora de Festes Carme Massana, és el moment de mostrar la fortalesa dels grups i colles de balls populars del municipi que tanquen l’estiu amb la il·lusió de continuar els assajos per als pròxims esdeveniments. És el moment d’explosió dels col·lectius locals, que donen a conèixer tot el que es fa al poble, i que dona pas a una tardor plena d’activitat.

El tret de sortida el dona, el dissabte dia 7, a les deu del matí, la Pedalada Popular de Festa Major. La sortida és des de l’aparcament de l’escola Sant Nicolau. Té un recorregut d’aproximadament 5 quilòmetres i l’arribada està marcada a la Plaça del Casal. L’organitza la secció Bike Kids del Club Atletisme Canyelles amb el suport de l’Ajuntament de Canyelles. És una activitat gratuïta i oberta a tothom, en què no cal inscripció. Només cal presentar-se una hora abans a l’aparcament de l’escola. Els menors d’edat hauran d’anar acompanyat d’un adult responsable. Després hi haurà una xocolatada popular i activitats infantils. I a les 19:00 hores, l’Ofici de Festa Major a l’església de Santa Magdalena.

Els actes seguiran diumenge 8 de setembre amb una sessió de Bitlles Catalanes, a les 11:00 hores del matí, a l’arbreda del Parc del Casal. I a les 19:00 hores tindrà lloc el lliurament de la Medalla de la Vila 2019 a l’artista Joaquim Budesca. Des de les sis de la tarda ja estarà en marxa el Temps de Verema.

Actes tradicionals

Els actes més tradicionals de Sant Nicolau es concentren el dimarts 10 de setembre. A partir de les 18:00 hores, hi haurà una ballada de sardanes. A les 18:30 hores, els Balls Populars locals començaran una exhibició a la Plaça del Casal. Durant dues hores, les colles oferiran una mostra dels diferents balls. Hi prenen part les Gitanes de Canyelles, la Patusca, els Picarols, les Bastoneres, els Panderos, els Petits Nans, els Bastoners Kakuaatons, els Bastoners de Canyelles, els Gegants de la Vall de Sitges i els Gegants de Canyelles. Serà el moment també del bateig dels nou grup infantil de foc de la colla Canyafocs. Tot seguit, hi haurà una cita ineludible per a molts canyellencs, el sopar popular, a les 21 hores, que organitza l’Agrupació de Balls Populars de Canyelles cada festa major petita, i que té lloc a la mateixa Plaça del Casal. A les deu de la nit serà el torn del Correfoc. Les colles locals de foc, Canyafocs, Dracs de Canyelles, Ma-cabres i les colles convidades ompliran de llum, foc, color i espetecs el centre del poble, per acabar amb una encesa conjunta a la placeta de la Bassa d’en Llot. La nit seguirà amb el Ball de Festa Major, a partir de les 22:15 hores de la nit, que oferirà l’Orquestra Cotton 5.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!