Música, concerts, balls

Tercera edició de Músiques del Retaule

Vilanova i la Geltrú | 21-09-2019 20:30 h. fins 05-10-2019

Tercera edició de Músiques del Retaule

El 21 de setembre, l’Orquestra Barroca de Barcelona, creada el 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la música dels segles XVII i XVIII i integrada principalment per músics assentats a Catalunya especialitzats en la interpretació de música barroca amb instruments d’època, interpretarà les obres vocals sacres d’Antonio Vivaldi titulades Nisi Dominus i Stabat Mater. Aquesta formació ja va participar en el cicle de l’any passat, amb gran èxit de públic i artístic.
El 28 de setembre el cicle comptarà amb la presència del pianista Roger Illa i del musicòleg Jordi Clapés, que dialogaran sobre les claus musicals de l’obra Les set últimes paraules de Crist a la Creu, de Joseph Haydn, que posteriorment serà interpretada. Aquesta obra va ser encarregada al compositor austríac per una confraria de Cadis a finals del segle XVIII.

Tancarà aquesta tercera edició, el 5 d’octubre, el grup Tornaveus, un grup de polifonia tradicional catalana que es va formar el 2011 i que està integrat per investigadors sobre músiques de tradició oral dels territoris de parla catalana que traslladen al seu espectacle els cants, les fórmules polifòniques i les maneres de cantar que han extret de les seves recerques de camp. Algunes de les peces que interpretaran duen per títol Salve de l’auia, Sant Joan feu-lo ben gran, Goigs de la Mare de Déu del Roser (amb interludi de flabiol i pandereta), El vespre es va acostant (una versió de l’Anunciació prou divertida), etc.

AMICRET és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu promocionar els valors culturals, històrics i espirituals inherents al retaule d’estil barroc que presideix l’altar major de la Parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Enguany el cicle compta amb l’ajut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i de la Diputació de Barcelona.

Localitats: una hora abans de cada concert; els divendres 20 i 27 de setembre i el 4 d’octubre, de 19.00 a 20.00 h a la rectoria de la Geltrú; els dissabtes 21 i 28 de setembre i 5 d’octubre, de 17.00 a 20.00 h al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!