Teatre, dansa i arts escèniques

Segona edició del Festival Escena Penedès

Vilafranca del Penedès | Teatre Casal | 19-09-2019 21:00 h. fins 22-09-2019

Segona edició del Festival Escena Penedès

--Dijous 19 de setembre, a les 21:00. Al Teatre Casal.

Títol de l’obra: Un Barret de palla d'Itàlia

Autor: Eugène Labiche

Grup: La Torre de Les Gunyoles

Durada: 100 minuts. (Una hora i 40 minuts)

Gènere: comèdia

--Divendres 20 de setembre, a les 21:00. Al Teatre Casal.

Títol de l’obra: Tetràpodes

Autor: Marta Casas

Grup: Companyia A Pèl de Puigdàlber

Durada: 85 minuts (Una hora i 25 minuts)

Gènere: comèdia

--Dissabte 21 de setembre.

.A les 19.30 h. A la Sala 1 del Casal. C/migdia 18.

Títol de l’obra: 21.30 PM

Autor: Carles Casas Bolet

Grup: El Molí dels Monjos

Durada: 90 minuts (Una hora i 30 minuts)

Gènere: Comèdia dramàtica

.A les 23.30 h. Al Teatre Casal.

Títol de l’obra: Sense Llençols

Autor: Òscar Solé

Grup: Entrellaçats Companyia d'Arts Escèniques

Durada: 75 minuts (Una hora i quinze minuts)

Gènere: Relats eròtics


----Diumenge 22 de setembre, a les 12:00. Al Teatre Casal.

Títol de l’obra: EL CICLE DE LA VIDA

Autor: Text de l’ÒSCAR ROS. Espectacle amb gags d’ EL TRICICLE.

Grup: L’ESCORÇA TEATRE

Durada: 80 min. (Una hora i 20 minuts)

Gènere: Comèdia

------------------------------------------------------------------------------

Formació

--Dissabte 21 de setembre, a les 10:00 h fins les 14.00 h. Al Casal

“Master class”. A càrrec de l’actriu, presentadora i directora Rosa Andreu.

 

Després de la bona experiència de la Primera edició, el 2018, el Casal, la GATAP i diferents cellers de la comarca estan acabant d’enllestir els detalls del que serà el 2n Festival Escena Penedès que va néixer el setembre del 2018 amb els següents objectius:

1.Mostrar el treball dels grups amateurs de teatre a la capital penedesenca, en un format atractiu per al públic.

2.Fomentar un cap de setmana de convivència, formació i treball en xarxa dels grups de teatre.

3.Promoure el maridatge de la cultura del vi i les arts escèniques al cor del Penedès.

4.Recuperar el Premi Rosa Florido, integrant-lo a l’edició 2019 del Festival.

Del dijous 19 de setembre al diumenge 22 de setembre, diversos grups amateurs de teatre mostraran el seu treball en un format que l’any passat va ser qualificat pel públic, com a atractiu i original. Cinc obres de teatre maridades amb vins i/o caves del Penedès.

En aquesta segona edició es mostraran cinc espectacles de quatre companyies de la comarca i una de Reus, repartits en quatre dies i dos espais: el Teatre del Casal i la Sala 1 de l’entitat a la planta baixa del carrer del Migdia, 18.

Les quatre companyies del Penedès són les següents: La Torre de Les Gunyoles, A pèl de Puigdàlber, El Molí dels Monjos i L’Escorça de Sant Joan de Mediona.

La cinquena companyia que actuarà al festival és Entrellaçats de Reus, que són els guanyadors de la 6a edició del Premi de creació teatral “Rosa Florido”.

El primer dels espectacles serà el dijous 19 de setembre a les 21 h al teatre Casal i anirà a càrrec del Grup “La Torre” de Les Gunyoles, amb l’obra d’Eugène Labiche, Un barret de palla d’Itàlia. “Comèdia a mig camí entre el teatre de l'absurd i el vodevil més desenfadat...”

El divendres 20, a les 21 h, també al Teatre Casal veurem a la Companyia de Puigdàlber “A pèl” amb l’obra de Marta Casas Tetràpodes. “Una comèdia protagonitzada per un mossèn corrupte, una regidora molt seductora i una parella d’homes molt enamorats que es volen casar. Personatges que lluiten per les seves passions i els seus desitjos enmig d’una selva on les relacions humanes estan plenes de paranys”.

El dissabte 21 a les 19.30 h i a la Sala 1 del Casal (c/Migdia 18), serà “El Molí” dels Monjos qui presentarà l’obra 21.30 PM, del director del grup Carles Casas. Una història nocturna, que ocorre en una sala de juntes d’una oficina on descobrirem la millor i la pitjor part de cinc personatges, els quals podem reconèixer en el nostre propi dia a dia. El mateix dissabte 21 però a les 23.30 h i al Teatre Casal veurem a la Companyia “Entrellaçats” de Reus, amb l’obra Sense llençols sota l’autoria de l’Òscar Solé. Són els guanyadors del 6è Premi “Rosa Florido”. “Sense Llençols és un espectacle que parla de sexe. Així, tal com raja! Són històries curtes i entrellaçades creades per provocar i pujar la temperatura dels espectadors. Sense ensenyar res...considerant la imaginació l’arma més poderosa, amb tocs còmics o dramàtics el públic quedarà seduït per aquests relats plens de passió”.

I per últim, el diumenge 22 a les 12 del migdia, el grup “L’Escorça” de Sant Joan de Mediona, al Teatre Casal presentarà El cicle de la vida. Una comèdia amb textos de l’Òscar Ros i gags d’El Tricicle.

En acabar cada actuació, hi haurà un maridatge de vins i caves del Penedès, on hi intervindran el director de l’obra i/o un representant del celler protagonista del maridatge.

Les bodegues i caves seran anunciades la setmana mateix del festival, ja que des de l’organització s’està ultimant els detalls de tot plegat. Casal i GATAP agraeixen molt la col·laboració de les diferents bodegues i cellers, que encara amb l’olor dels ceps veremats, un any més, estan dient SÍ al Festival.

Vinculat al Festival, també, el dissabte 21 al matí de les 10 h a les 14 h hi haurà una master class amb l’actriu, presentadora i directora Rosa Andreu.

En resum:

Quatre dies, 5 representacions de teatre, l’espai del Casal (en dues sales diferents), 4 grups amateurs penedesencs, més un de Reus (guanyador del Premi d’escriptura teatral “Rosa Florido”; 5 comèdies per somriure, riure i veure-s’hi reflectits, taquilla amb preus econòmics i tot acompanyat sempre de degustació i/o maridatge amb most, vi o cava.

Un  cap de setmana llarg ple d’emocions i teatre de qualitat. Organitzat pel Casal i la Coordinadora GATAP, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’empresa EMMS i els cellers que especificarem la setmana vinent.

El Festival Escena Penedès és fruit de la cooperació del món associatiu, concretament entre el Casal i la GATAP. El Casal de Vilafranca es converteix durant quatre dies en el marc idoni perquè els grups penedesencs puguin disposar de més actuacions i mostrar el seu treball.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!