Agenda

Exposicions

Refugiats, per què?

Sant Pere de Ribes | Diferents indrets | 02-10-2019 19:00 h. fins 31-10-2019

La crisi dels refugiats és una situació actual de la qual en sentim a parlar sovint en els mitjans de comunicació. Per entendre-la millor i comprendre la necessitat d’acollir les persones desplaçades i refugiades, l'exposició "Refugiats, per què?" vol contribuir a la reflexió sobre dos dels principals motius que empenyen milions de persones a fugir de casa seva -l’armamentisme i la guerra-.

Refugiats, per què?

La inauguració de la mostra serà el dimecres 2 d’octubre, a les 19 h, al Centre Cultural El Local de Ribes, on es podrà veure fins al 15 d’octubre. L’acte comptarà amb la participació de l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes i presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido;  la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Sandra Shimazu; el director de FundiPau, Jordi Armadans; i el president de l’associació Smiles on the Way, Albert Aguió, entre d’altres. L’horari del CC El Local és de dimarts a divendres, de 17 a 22 h, i els dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 22 h. Després, l’exposició es traslladarà a l’Institut Alexandre Galí i, posteriorment, al centre cívic L’Espai de Les Roquetes, on es podrà veure del 25 al 31 d’octubre, de dilluns a divendres de 15 a 22 h.

"Refugiats, per què?", de  FundiPau, consta de 10 plafons a través dels quals es  vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de les persones refugiades i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva.

L'exposició forma part del Programa Garraf per la Pau que desenvolupa el Consell Comarcal del Garraf amb un seguit d’accions de sensibilització i formació, adreçades a la població de la comarca, i que durant els darrers anys ha centrat les activitats al voltant de la situació de les persones refugiades. A més de la inauguració, es faran visites guiades amb alumnes dels centres educatius del municipi i es portarà la presentació de l'acció teatral “CASA”, creada i dirigida per l'Aula d'Activitats Teatrals Tracart (del Curs de Teatre Social impulsat pel Consell Comarcal del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona) al teatre del Centre Parroquial de Ribes el dia 15 d'octubre a les 12 h, on hi assistiran alumnes de secundària.

Aquesta obra explora el drama de les persones refugiades des de diferents punts de vista: les creences infantils enfrontades amb la realitat, les migracions europees d’altres èpoques, els diferents posicionaments entre els membres d’una família, el testimoni d’una jove refugiada, la doble moral de l'Europa fortalesa, la natura i el canvi climàtic com a nous desencadenants de les migracions i el tràfic lucratiu d’armes, entre d’altres. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès