Agenda

Fires i festes

Festa de l'Animal 2019

Vilanova i la Geltrú | 19-10-2019 10:00 h.

La Festa de l'Animal 2019 arriba dissabte 19 a la vuitena edició. Organitzada conjuntament per l'Ajuntament i la Mancomunitat Penedès-Garraf, acollirà 37 expositors i més de 30 activitats, i espera unes 5.000 persones. Des de novembre de 2012, quan va començar amb 18 expositors, aquesta iniciativa no ha parat de créixer.

Festa de l'Animal 2019

L'objectiu de la Festa és ser un punt de trobada i una plataforma per donar a conèixer els projectes de les principals protectores d'animals, organitzacions i empreses del sector. Vol incidir en la lluita contra l'abandonament animal, els comportaments incívics a la via pública, i vol donar una segona oportunitat als animals que han patit abandonaments. També serveix per potenciar la identificació dels animals, conscienciar sobre la responsabilitat que suposa tenir un animal de companyia, donar a conèixer els serveis que l'Ajuntament ofereix, i mostrar les habilitats d'aquests animals.

Com cada any, es podrà gaudir de la passarel·la de l'adopció, on es conscienciarà sobre la necessitat d'una adopció responsable; la passarel·la “Mostra'ns el teu amic", i l'espai d'activitats i habilitats. També hi haurà un espai de tallers i coneixements.

Entre les 10 i les 21 h s'hi faran demostracions amb gossos (agility, dogdancing, rescats canins,...), així com tallers de sensibilització i conscienciació.

Enguany també s'inaugura l'espai Kids, amb activitats de conscienciació dirigides als més petits, com titelles, tallers, conta-contes o un espai de lectura animal.

Com a projecte convidat, enguany es presentarà la Fundació CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins), especialitzada en la protecció i la recuperació de tortugues i altres espècies marines.

Durant tot el dia, la Festa comptarà amb un espai de food trucks sostenibles.

La Festa de l'Animal vol posar èmfasi enguany sobre el problema de les miccions i defecacions a la via pública, i per això es regalarà als propietaris d'animals de companyia l'anomenat “kit de la festa”, que conté un porta-bosses i una ampolla plegable que amb un rajolí de vinagre evitarà les marques i olors produïdes per les miccions del gossos a les façanes. L'ampolla, que es lliurarà a tots els propietaris de gossos censats a Vilanova, es podrà passar a recollir per l'estand de l'Ajuntament i la Mancomunitat durant la Festa, i després, fins a exhaurir existències, per les instal·lacions del Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa.

Durant la jornada s'informarà sobre la moció aprovada pel Ple municipal que declara Vilanova com a ciutat on els gats es consideren veïns no humans. L'objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre els gats de carrer, informar de la gestió que se'n fa i les relacions amb les associacions preocupades per aquesta problemàtica.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès