Agenda

Exposicions

Marines – Aigua en moviment

Vilafranca del Penedès | 11-10-2019 18:00 h. fins 30-11-2019

L’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà de l’11 d’octubre al 15 de desembre de 2019 una exposició de pintures de l’artista vilafranquina M. Antònia Soler que porta per títol ”Marines – Aigua en moviment”.

Marines – Aigua en moviment

M. Antònia Soler ha cregut, des de ben jove, en la plàstica com el seu millor mitjà per a expressar els sentiments i les emocions. Sempre ha dibuixat i pintat i, en aquest sentit, ha portat una carrera ascendent, on la figuració l’ha ajudat a trobar-se com artista que sap entendre què hi ha dins de les formes i saber la voluntat de tot el què té vida.

Les seves composicions són de traç dinàmic. Explorant tant vinyes i marines, com paisatges urbans i interiors; tot un recorregut ple de perfeccions que li han permès aconseguir un resultat desenvolupat amb gran intensitat pictòrica. Una artista enamorada del mar i que queda reflectit en les seves obres on també s’hi percep la seva evolució i un salt qualitatiu en la seva tècnica i estil. La seva estima al mar Mediterrani ho plasma, realitzant unes magnifiques i agradables pintures.

En aquesta ocasió ens presenta més d’una vintena d’obres, la majoria de gran format de pintura a l’oli sobre la temàtica del mar. Una obra excepcionalment concebuda, calibrada i de gran sensibilitat. El seu mar està viu, poblat de pescadors i navegants que s’enfronten a les onades. L’espuma de color blanc contrasta amb els reflexes lluminosos i la terra en la llunyania, com a paisatge de fons. Una pintura vibrant, ferma i desenvolupada des de la seguretat, amb la que aconsegueix resultats intensament pictòrics.

Marines – Aigua en moviment

Antònia Soler aconsegueix un ritme harmònic d’aigües en perfecta conjunció de cel i vaixell, fent dels seus quadres unes imatges plenes de vida i moviment. Unes obres dotades d’un cromatisme equilibrat amb bon domini del traç i acurada habilitat en la pinzellada. La creativitat de la seva obra entra directament en la força dinàmica amb la qual lluita per donar-nos a conèixer la duresa de la mar i del camp, oferint-nos aquesta lluita a través seu pinzell.

La pintora explica i s’explica alhora i aconsegueix que participem en el se món, que ens és comú. El vaixell representa la vida. La superació de les onades és la lluita a la vida i la fortalesa que s’adquireix quan es superen les dificultats. Les roques representen la fermesa a les dificultats: malgrat els cops constants de la mar, la roca continua estant allí, ferma. En resum, es defineix que al final aconseguirem el que ens proposem malgrat les dificultats.

M. Antònia Soler

M. Antònia Soler, artista nascuda al Penedès, té una dilatada trajectòria com a pintora i més de 25 anys exposant la seva obra arreu. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives, alhora que la seva pintura ha estat adquirida per col·leccionistes particulars d’Espanya, Portugal, França, Taiwan, Holanda, Alemanya i EUA.

La seva obra ha estat reproduïda i interpretada en diverses revistes i diaris, destacant “Gal-Art”, “El Periódico”, “El Tres de Vuit” i altres d’àmbit local, igual que en el “Compendi d’Artistes Catalans de les Illes Balears “del Diccionari Ràfols i en el llibre” Pintors i Escultors Espanyols “, publicant-se l’any 1999 un llibre antològic “Maria Antònia Soler”, escrit pel prestigiós crític d’art Josep M. Cadena.

L’exposició es pot visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae de l’11 d’octubre al 15 de desembre de 2019, en horari de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h. L’accés lliure i gratuït per a tothom.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès