Agenda del Penedès

Excursions, sortides

Inauguració del camí de Santa Llúcia

Vilanova i la Geltrú | 20-10-2019 11:00 h.

Inauguració del camí de Santa Llúcia

El camí de Santa Llúcia connecta la urbanització de Santa Llúcia amb l’avinguda Aragai i el barri del tenis. Forma part de la Carrerada de la Cerdanya, que durant segles va ser el camí ramader més important de Catalunya. Últimament, diferents municipis i associacions han començat la seva recuperació. Com a resultat hem pogut veure com una gran manada de cavalls de la Fundació Miranda les últimes tardors ha arribat a Vilanova des dels Pirineus per la Carrerada per passar l’hivern al Parc del Garraf.

Junt amb el camí d’Adarró, que també forma part de la Carrerada i també ha estat recuperat per voluntaris de Garraf Coopera, el camí de Santa Llúcia constitueix una excel·lent connexió per a vianants i ciclistes cap a la platja de Ribes Roges des de barris com el tenis, la Collada i Font Somella. La intenció de Garraf Coopera és que els dos camins es consolidin com un tipus de Via Verda entre aquests dos extrems de la ciutat. Perquè això sigui realitat, l’associació ha demanat l’Ajuntament i la Diputació que facin més segur el creuament de la C-246a a l’entrada de la urbanització de Santa Llúcia.

La inauguració consisteix d’una passejada que comença a les 11 h a la plaça d’Adarró al final del Pg. Ribes Roges i recorre els camins Sant Gervasi, Adarró i Santa Llúcia fins a l’extrem oest de l’avinguda Aragai. Desprès s’ofereix un piscolabis al costat de l’alzina de la cruïlla, un punt emblemàtic del camí amb vistes magnífiques sobre el mar i tota la zona verda de l’Ortoll. Aquí també hi haurà xerrades sobre la Carrerada, la recuperació de l’Ortoll i activitats futures de Garraf Coopera. Una d’aquestes activitats és l’inici aquest hivern de la recuperació d’un altre tram de la Carrerada que connectarà el camí de Santa Llúcia amb el camí Vell de Cubelles.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!