Agenda del Penedès

Altres

IV Vilajuga

Vilafranca del Penedès | 19-10-2019 10:30 h. fins 20-10-2019

IV Vilajuga

L’espai imagina: en aquest espai s’ubiquen els jocs de rol i de simulació, de la mà de les associacions ‘La Crida’, ‘Punkapocaliptic’, ‘El Refugi’, ‘Creacions enigmàtiques’, ‘Vine i acota’t’ i ‘Guarnició AmôntCat’. Espai d’aventura, fantasia, terror, màgia, intriga, ciència-ficció…. El límit és la imaginació dels participants.

L’espai explora: és la zona dels més petits i el públic familiar. Aquí s’ubiquen els jocs per a infants, amb la finalitat de descobrir i explorar els sentits, de fer créixer la seva curiositat i de mostrar la seva autonomia. En aquest espai hi haurà diferents activitats organitzades per Ca la madrona, Joguines de fusta, Panxamama, Kids & Us i JECO.

L’espai mou-te: No només es juga al voltant d’una taula. A les VilaJuga també s’hi trobaran un ventall d’activitats on, per jugar, les persones participants s’hauran de moure’s i desplaçar-se. En aquest espai s’ubiquen el Lasertag i els Cars infantils.

L’espai juga: El plat fort de les VilaJuga. Multitud de jocs i tornejos de taula per famílies, amics, grans, petits, colles o parelles. És l’espai per conèixer la gran diversitat de jocs que l’organització posa a disposició de tothom a través de la seva extensa ludoteca. També hi haurà sortejos i demostracions a càrrec de les mateixes editorials, i es podran provar jocs nous i inèdits de la mà dels seus propis autors, a l’espai dels jocs del futur, organitzat per l’associació ‘Ludo Catalunya’. A més, l’associació ‘Jugaires del Penedès’ tindrà un estand propi en aquest espai on, durant tot el cap de setmana, ensenyaran a jugar a diferents jocs de taula. Altres entitats com Klubbalúdic organitzaran tornejos durant tot el cap de setmana.

Les novetats de la quarta edició

Com a principal novetat, s’inaugura una nova zona: l’espai memòria, on es presenta una exposició que recorre els 25 anys de l’associació juvenil La Casa dels Estranys i es realitzarà un petit homenatge a totes aquelles persones que han estat clau pel desenvolupament de l’associació durant tot aquest temps.

Una altra de les altres novetats, dins de l’espai explora, és que aquest any es comptarà amb la presència del Capità Vitamines, el protagonista d’una sèrie d’animació i un munt de material de treball per promoure els beneficis de la dieta mediterrània entesa no només des del punt de vista nutricional sinó també des de la perspectiva de l’activitat física i de la relació amb els altres. Aquesta proposta és un projecte de l’equip de pediatria del Centre d’Atenció Primària de Vilafranca, i s’emmarca dins el programa Infància i Dieta Mediterrània (INFADIMED) del CatSalut.

A més a més, dins de l’espai Mou-te s’oferirà alguna sorpresa amb algun joc més d’activitat física, i també hi haurà una gimcana organitzada pels Eagles, l’equip de futbol americà de Vilafranca.

Més presència de botigues especialitzades i empreses col·laboradores

Pel que fa a la presència de botigues especialitzades, Vilajuga comptarà amb la presència d’Homoludicus, Double Project, DMZ i GDM, Ca la Madrona, Joguines de fusta i Panxamama, amb l’afegit de la llibreria El Gerd, que amplia l’oferta al món de la fantasia i els contes. A més, un any més, es compta amb el suport de moltes editorials de Catalunya i Espanya que col·laboren aportant materials i jocs, i amb el patrocini del concessionari Jounou.

Un any més, el públic assistent podrà adquirir el ja tradicional passaport juganer, per grans i petits, que busca animar a tothom en participar en el major número d’activitats possibles i obrirà la porta a guanyar lots de jocs de taula. Es realitzaran els sortejos al final de la jornada, tant el dissabte com el diumenge.

També  es sortejaran entrades als 3 escape rooms vilafranquins ‘Can Bruna’, ‘El Celler 1980’ i ‘Roomia’ entre els participants a diferents concursos que ja s’han obert a les xarxes socials de les jornades.
S’espera un gran èxit d’aquestes jornades, i tal com s’aventura Castellví “la previsió  és la de mantenir l’afluència de públic de l’any anterior, que va arribar a les 4000 persones”.

Medialdea conclou que “com cada any, les jornades tenen el suport del servei de Joventut de l’ajuntament, i és un motiu molt especial poder celebrar els 25 anys d’una entitat juvenil en un context tan popularitzat com les Vilajuga, on l’afluència de persones d’edats molt diverses conviuen per passar una bona estona junta a través del joc”.

Es pot trobar més informació de les jornades, el detall de la programació i els seus horaris a www.vilajuga.org i a les xarxes socials de les jornades.                 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!