Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Vins Negres Penedès torna a Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès | 09-11-2019 19:00 h.

Vins Negres Penedès torna a Vilafranca del Penedès

 En aquesta edició hi participaran 13 cellers que oferiran 19 vins a partir de les 7 del vespre fins a dos quarts d’11 de la nit. L’objectiu dels organitzadors és difondre l’excel·lència dels vins negres Penedès que a dia d’avui ja són un referent en el panorama vinícola.

Un esdeveniment consolidat en el calendari vinícola del Penedès

En la tercera edició de L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès hi participaran 13 cellers de la DO Penedès amb 19 vins: Albet i Noya (Reserva Martí 2012 i La Milana 2015), Bodegues Pinord (Pi del Nord 2016), Can Descregut (Fera Ferotge Sumoll 2017), Can Feixes (Can Feixes Reserva Especial 2007 i Can Feixes negre Tradició 2009), Clot dels Oms (Gran Clot dels Oms 2016), Família Torres (Mas La Plana 2015), Finca Viladellops (Turó de les Abelles 2016 i Finca Viladellops 2016), Jean Leon (Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013), Oriol Rossell (Rocaplana Syrah 2017 i El Carro Gros 2015), Parató (Parató Samsó 2016 Eco i Parató Passió 2003 Edició Exclusiva), Parés Baltà (Hisenda Miret  2017 i Marta de Baltà 2014), Sumarroca (Bòira 2015) i Vins El Cep (GR5 Senders negre de terrer 2017).

La propietària de El Gat Blau, Olga Guasch, ha destacat l’alt nivell dels vins que podran degustar-se: “Esdeveniments com aquest ens demostren la gran qualitat dels vins negres de la DO Penedès”. Guasch també ha volgut remarcar que l’acte no pretén ser un tast de vins, sinó una experiència on els assistents puguin gaudir del vi, la gastronomia i la dansa al mateix temps.

Una de les singularitats d’aquest esdeveniment és la proximitat. Els assistents a l’acte podran descobrir les singularitats dels 19 vins que s’hi podran tastar a través dels seus elaboradors. Un fet que permet conèixer quin ha estat el mètode d’elaboració i la personalitat de cadascun dels vins. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha destacat que l’èxit d’actes com aquest és gràcies als cellers: “Ells són els protagonistes i els responsables que a dia d’avui els vins negres Penedès tinguin un gran prestigi, tan a nivell nacional com internacional”.

Gastronomia i dansa per a crear una experiència per a tots els sentits

Els vins s’acompanyaran amb les propostes gastronòmiques del restaurant El Gat Blau que ha ideat diversos plats inspirats en la cuina penedesenca on els productes de proximitat són els protagonistes. En aquest sentit, Guasch també ha remarcat la importància dels vins a l’hora de crear les propostes gastronòmiques: “Hem tingut en compte les característiques de les varietats del raïm per a elaborar cada plat”.

Els assistents podran tastar propostes com mandonguilles de gall guisades o mini canalons d’ànec mut del Penedès i la seva salseta al vi negre amb pinyons. Enguany l’apartat gastronòmic també comptarà amb l’empresa familiar Mi&Cu Gourmet que oferirà les seves delícies de bombons amb vi seleccionats especialment per a l’acte. Una combinació sorprenent amb els vins negres Penedès.

La dansa també hi serà present

Com en les darreres edicions, L’ESPECTACLE: Vins Negres Penedès també es podrà gaudir d’un espectacle de dansa creat per l’escola de dansa Gimdans de Vilafranca del Penedès. La responsable de l’espectacle, Sandra Ferré, ha explicat com s’estructurarà en 4 coreografies diferents: “l’objectiu és transportar els assistents per un viatge evolutiu des de la vinya fins a la degustació del vi: la verema, la selecció, la fermentació i el plaer”. Ferré també ha explicat que el vestuari de les 3 ballarines que participaran a l’espectacle han estat dissenyats especialment per a cada coreografia. L’acte també s’acompanyarà amb la sessió de DJ Marian.

Les entrades per accedir al Claustre dels Trinitaris es podran fer el mateix dia o prèviament al restaurant El Gat Blau. El preu serà de 20€ amb el que es podrà gaudir de 4 consumicions gastronòmiques i un forfait per a poder tastar els 19 vins negres de l’acte. També hi haurà un tiquet de repetició per 5€. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte

  • 5 €

T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!