Conferències, col.loquis

Mónica Ventura, l'escriptora que ajuda a empoderar la dona

Vilanova i la Geltrú | Foment Vilanoví | 16-11-2019 19:00 h.

Mónica Ventura, l'escriptora que ajuda a empoderar la dona

Un projecte que té com a objectiu impulsar, formar i coordinar grups de dones de cada barri per a sensibilitzar i acompanyar a les veïnes que sofreixen violència masclista. L'autora relata que “els seus primers 25 anys de vida es van desenvolupar entre crits, cops i silencis imposats pel seu pare”. Això va accentuar una crisi posterior als 40 anys, que va provocar un profund treball personal i acadèmic en creixement personal, durant els últims 11 anys. Va comprendre quin era el sentit de la seva vida: ajudar a dones que haguessin passat per situacions similars. La seva convicció és tan ferma que l'ha portat a auto editar els seus llibres: Leonas en Silencio, Leonas que Rugen i Leonas y Diosas. Aquests són el resultat de la seva pròpia experiència i coneixements, i tenen com a objectiu acompanyar activament a dones en crisis vitals, bloquejos o situacions de maltractament. Oferint eines per a aconseguir noves perspectives de vida orientades a la motivació, la fortalesa interior i la seguretat personal, des d'un pensament constructiu i de superació. Aquests llibres es dirigeixen a persones que no necessàriament llegeixen però que necessiten ajuda, amb la qual cosa, el lector es trobarà davant una lectura pròxima i real.

Els llibres poden adquirir-se a través de la seva pàgina web, i es presentaran el 16 de novembre a Barcelona. És conegut que novembre és un mes d'alta sensibilització cap a la violència masclista i on la dona té un protagonisme especial. És un moment de gran activisme on es dóna veu a la dona. Segons l'escriptora: “Va arribar un moment en què vaig comprendre quin era el sentit de la meva vida. Tot el que he viscut m'ha portat a aquest moment i a aquest propòsit: fer el possible per a ajudar a dones que puguin estar en les circumstàncies en les quals jo he estat i escriure els llibres que m'hagués agradat llegir a mi en les pitjors situacions de la meva vida. Vaig considerar que no podia perdre molt de temps, amb la qual cosa, el meu focus, la meva energia i els meus estalvis estan totalment dirigits a aquest efecte. Amb la convicció i la Fe necessàries com per a creure en el que no veus. Sinó, en el que sents que has de fer".

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!