Fires i festes

VIII Nit de Foc d'Olivella

Olivella | Diferents indrets | 16-11-2019 17:00 h.

VIII Nit de Foc d'Olivella

L’acte l’organitza l’Ajuntament d’Olivella i el coordinen les colles de foc i percussió del poble, és a dir, la Colla de Dimonis d’Olivella, tan colla adulta com infantil, la colla de timbalers d’Olivella, la Kanalla Timbalera d’Olivella i l’Associació Cultural d’Olivella, una entitat de nova creació, que s’encarrega del Drac d’Olivella i té l’ànim de vetllar per a la preservació i conservació de les tradicions catalanes al municipi.

La Timbalda, que enguany arriba a la seva 14a edició, donarà el tret de sortida a la Nit de Foc a les 17 h a la Plaça de Catalunya i continuarà pels carrers de Taure, carrer Lleó, carrer Balança i l’Avinguda de Mas Milà. Finalment, es tornarà a la plaça inicial, on tindrà lloc un lluïment de percussió per part de cada colla i posteriorment, una sonada conjunta.

Les colles convidades a l’acte són els Timbals del Ball de Diables Els Petits del Foc de l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes del Garraf, Colla infantil dels Tabals de Cua de Drac de Cornellà, Els Petits Musicae de Pineda de Mar, l’Associació de Percussió Sakofa de Viladecans, els Timbals dels Diables de Moja, els Timbals dels Diables Banyuts de Vallirana i els Timbals dels Dimonis de Ribes; sense oblidar les colles locals dels timbalers d’Olivella i la Kanalla timbalera d’Olivella.

Tot seguit, es gaudirà de la Nit de Foc infantil, la gran novetat d’aquest any, com a conseqüència de l’estrena de la colla infantil dels Dimonis d’Olivella el passat juliol dins dels actes de festa major. Es preveu que aquest correfoc infantil s’iniciï cap a les 19 h a la cruïlla de Carrer de la Balança amb l’Avinguda Catalunya la qual rep el nom popular de “La Figuera”, i segueixi l’Avinguda de Catalunya, finalitzant a la Plaça Catalunya. El Ball de Diables Els Petits del Foc de l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes del Garraf serà la colla convidada a l’acte, a més de les colles locals de la colla infantil dels Dimonis d’Olivella acompanyats per la Kanalla timbalera d’Olivella. Al llarg del cercavila de foc, la colla infantil local realitzarà 4 enceses diferents emulant a les 4 estacions de l’any, és a dir, l’hivern, la tardor, la primavera i l’estiu, per mitjà de diferents productes pirotècnics per a la ocasió.

Finalment, a les 21 h tindrà lloc el correfoc dels adults, el qual comptarà amb l’Aligot de Sitges com a colla convidada, i el Drac d’Olivella i els Dimonis d’Olivella acompanyats pels Timbalers d’Olivella, com a entitats de foc locals. El recorregut de foc serà el mateix que el realitzat amb les colles infantils a fi de garantir una gran intensitat de foc.

De la mateixa manera que els la colla infantils de Dimonis, la adulta també buscarà fer 4 enceses emulant les estacions de l’any però amb productes molt més espectaculars i sorprenents. Per concloure, destacar que al llarg de tots els esdeveniments les entitats disposaran d’un servei de bar i berenars per a què tothom qui vulgui pugui consumir i col·laborar amb l’acte a fi de fer-lo més gran i millor.

Lloc i adreça de l'acte

  • Olivella
  • Diferents indrets
  • Plaça de Catalunya

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!