Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

Els Mosquits. 10 anys de picades

El Vendrell | 15-11-2019 20:30 h.

Els Mosquits. 10 anys de picades

"Amb el pas lent, les gorres ben calades, duent davall l'aixella l'instrument, es congrega l'estol supervivent a la plaça. Hi ha cares ensonyades. Del cloquer s'han desprès set batallades que fan posar la roda en moviment. La gralla esqueixa l'aire amb plor estrident."
Antoni Massanell i Esclassans (1924-1993)

Estampes com la que descriu el poema són les que els Mosquits es dediquen a perpetuar durant aquests darrers 10 anys. El so de les matinades pels carrers de la vila, els pasdobles que varen tocar els Macaris o el llegat del Jaume Vidal. Sempre amb l'amistat com a nexe volem dedicar i celebrar aquesta decada d'amistat i de música amb tots vosaltres. Per fer-ho hem escollit un lloc privilegiat, al costat d'un dels millors instruments conservats al Vendrell, l'orgue. Ho farem amb vosaltres amb l'orgue i amb les músiques que hem anat tocant aquests deu anys.

Els Mosquits és una formació típica de dues gralles dolces i timbal de llautó. Té com a propòsit mantenir l'estil i formació d'antics grallers com els Macaris que varen traspassar-nos el repertori i manera de fer. Així doncs interpreta peces escollides del repertori graller de sempre així com adaptacions per a gralla de peces de moda d'antany.
Es poden trobar tan acompanyant el Ball de Cintes del Vendrell, en concerts vermut, matinades, cercaviles com davant d'un bon plat d'esmorzar recordant la manera de fer i les anècdotes dels grallers.

En el concert s'hi podran escoltar peces com: Toc de matinades, Toc de processó, Jaume Vidal, 100 anys, ... entre altres.

L'entrada és gratuïta però al final del concert hi haurà unes paneres (Taquilla inversa) per poder col·laborar amb les despeses del concert i del manteniment de l’orgue.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!