Altres

III CATCON. Convenció de Ciència Ficció i Fantasia

Vilanova i la Geltrú | 23-11-2019 09:00 h. fins 24-11-2019

III CATCON. Convenció de Ciència Ficció i Fantasia

Vilanova i la Geltrú ja es prepara per acollir la III CATCON el 23 i 24 de novembre a l'Auditori Eduard Toldrà. La Convenció de Ciència Ficció i Fantasia dels territoris de parla catalana, presentarà enguany com a convidats d'honor els escriptors Ian McDonald (Escòcia), Montserrat Galícia (Catalunya) i César Mallorquí(Estat espanyol) i programarà una desena de xerrades, taules rodones, entrevistes, presentacions de novetats editorials, de la mà dels mateixos autors i activitats paral·leles en tot el recinte firal com per exemple, exposicions. També hi haurà la participació i presència dels Star Props (cosplayers d'Stars wars) que ambientaran la convenció.

La convenció està organitzada per la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que a través de les Biblioteques municipals organitzen diverses activitats els dies previs a la trobada. Exposicions, projeccions i cinefòrums, xerrades i una trobada amb l'escriptor César Mallorquí, en el marc del club de lectura de ciència ficció, amb qui es podrà comentar el seu llibre de relats breus ‘Trece monos'.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha explicat que la CATCON “és un dels dos esdeveniments que es programen a la ciutat, amb el suport de l'Ajuntament, per promocionar la literatura”. Tant la CATCON com la fira ‘Conta va de contes' creixen any rere any en nombre de visitants. Quant a la vinculació de la ciutat amb la convenció, la regidora Moya ha destacat el cartell d'enguany “amb l'emblemàtic far de Vilanova a punt de ser atrapat per un cracken”, (monstre marí de ficció), així com “l'extens programa d'activitats al voltant de la trobada”.

Per la seva banda, Eloi Puig, president de la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia ha afirmat que “actualment ens trobem en un punt d'inflexió, ja que tradicionalment ha estat un gènere menystingut a Catalunya, però darrerament estant sortint noves editorials que tradueixen al català novel·les potents de ciència ficció”. L'objectiu, ha dit Eloi Puig, “és donar a conèixer el gènere i que la gent entengui que la ciència ficció és molt més que Star Wars”. Puig reconeix que “les sèries de televisió i el cinema han ajudat molt en la difusió del gènere” i ha explicat que la ciència ficció i la fantasia no són només per al públic juvenil, sinó que són aptes per a tothom.

La CATCON, que se celebra a la capital del Garraf perquè fa 20 anys va ser el lloc on es va constituir la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia de la mà de l'escriptor vilanoví Antoni Munné-Jordà, comptarà amb autors reconeguts, a banda dels convidats d'honor, com ara Joan-Lluís Lluís; Albert Vilaró, Mercè Mansnou, Ricard Ruiz Garzón, Susana Vallejo; Estela Gutiérrez i Jordi-Font Agustí. A mes a més, durant la convenció també s'han programa xerrades relacionades amb el còmic fantàstic català.

Entre les activitats programades al voltant de la convenció, destaca el lliurament de Premis Ictineu que reconeixen la millor literatura d'aquest gènere publicada durant l'any anterior en sis categories. El lliurament de premis es realitzar durant el sopar de gala, organitzat dissabte a la nit al Foment Vilanoví.

Per inscriure's i participar en les xerrades, que tenen un preu simbòlic de 5 euros, només cal fer-ho a través del web www.catcon.cat. La resta d'activitats programades són lliures i l'entrada és gratuïta.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!