Agenda

Exposicions

“Mirada i gest. 50 artistes. 1977-2007

Vilafranca del Penedès | 29-11-2019 20:00 h. fins 29-12-2019

Aquest divendres 29 de novembre, a les 8 del vespre, la Sala dels Trinitaris acollirà la mostra fotogràfica de Jordi Belver comissariada per Daniel Giralt-Miracle i que porta per títol “Mirada i gest. 50 artistes. 1977-2007”.

“Mirada i gest. 50 artistes. 1977-2007

Una cinquantena de retrats formen l’exposició “Mirada i gest. 50 artistes. 1977-2007” és un projecte a quatre mans entre el fotògraf Jordi Belver (Barcelona, 1950) i el crític d’art Daniel Giralt-Miracle (Barcelona, 1944). L’un des de la fotografia i l’altre des de la paraula, recuperen en aquest projecte conjunt la complicitat de dues mirades que troben en el món de la creació un espai d’inspiració. En silenci, des del respecte i l’admiració, talment com si es tractés de dos exploradors que necessiten trepitjar el territori que els conduirà a la certesa, ambdós autors s’endinsen en aquesta comesa amb el desig de copsar allò que resta ocult rere la màscara del rostre. El mateix Giralt-Miracle ens aclareix al respecte: “Com a fotògraf, Jordi Belver té dues obsessions, una és l’arquitectura, l’altra, els artistes, de la primera l’atrau l’articulació dels espais, la seva llum, les seves ombres. Dels segons, el que li interessa és el personatge, el seu pensament, el seu entorn, anar més enllà del retrat per retenir allò que, més que veure, ha viscut.

Aquestes dues aficions han estat dues constants al llarg de la seva vida professional. Això no obstant, en aquesta exposició ens hem centrat en un dels aspectes, el del retrat. Encara més perquè ell i jo ens vam conèixer fa més de 30 anys, quan jo anava a entrevistar artistes i ell els anava a fotografiar. Aquest és el motiu que ens ha portat a triar els 50 artistes que constitueixen el cos d’aquesta exposició”.

La primera fotografia d’aquesta sèrie és de 1977, la darrera, de 2007. Cap d’elles ha estat triada només pel seu valor estètic o documental, tampoc no pretenen presentar la cara més agradosa o popular dels artistes, sinó mostrar algun aspecte de la seva personalitat, aquell que més ens va atreure, perquè són retrats d’artistes amb els qui hem parlat, als qui hem conegut en el seu ambient, als qui hem vist treballar, i que en Jordi Belver amb la imatge i jo amb la paraula hem intentat reflectir per compartir l’instant viscut amb tots vosaltres”.

Aquesta exposició prové de la col·lecció privada que la Fundació Vila Casas ofereix a diferents espais expositius del país dins el seu programa Itiner’Art (Programa d’exposicions itinerants).

Inauguració:

La inauguració tindrà lloc a les 20h d’aquest divendres 29 de novembre i anirà a càrrec de Natàlia Chocarro Bosom, adjunta de direcció d’art de la Fundació Vila Casas, i de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat.

Dates:

La mostra es podrà veure fins al diumenge 29 de desembre de 2019, en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h. Els dies 25 i 26 de desembre la Sala dels Trinitaris romandrà tancada.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès