Agenda del Penedès

Excursions, sortides

Caminada del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd a Can Pere de la Plana

Vilafranca del Penedès | 19-01-2020 09:00 h.

Caminada del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd a Can Pere de la Plana

Can Pere de la Plana es una antiga masia rehabilitada com a casa de colònies, la qual compleix les funcions de granja escola. Està situada a 3,5 km de Sant Pere de Ribes, emmarcada en el Parc del Garraf. L'envolten muntanyes de roca calcària, cobertes de pinedes, arbustos i plantes aromàtiques. Aquesta casa és gestionada per una cooperativa que, a part d'acollir escoles i grups, produeixen formatges, mel, oli i altres productes.

El recorregut de la caminada és circular, començarà a la urbanització Can Lloses - Can Mercer, seguirem per un camí a la vora de la riera de Jafre, passant per dessota de les espectaculars Penyes de Can Mercer, una de les primeres escoles d'escalada de l'Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú ubicats en un entorn fresc. Continuem fins la Cova Negra, una cavitat natural que permet endinsar-se 25 metres a l'interior del massís del Garraf i en la que mitjançant una gatera de 5 metres es pot contemplar la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal que compta amb 5 m d'alçada i 10 m de llargada. A Can Pere de la Plana s'organitzen visites guiades a aquesta reconeguda cova del Parc Natural del Garraf.

L'itinerari proposat ens portarà a passar pels Masets de Jafre, on podrem veure la gran però arruïnada masia del Maset de Dalt, al peu de l'antic camí de Sitges a Olivella. També caminarem per indrets com són el Fondo d'Aliona, el Pla dels Roures i el Fondo del Querol, tot voltant el puig de la Llebre (241 m) i el puig de la Llebreta (242 m) en un entorn de marcada bellesa de bosc mediterrani.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!