Agenda

Exposicions

Bon Voyage! Exposició col·lectiva d’artistes

Vilafranca del Penedès | Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer | 31-01-2020 18:00 h. fins 01-03-2020

L’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull del 31 de gener a l’1 de març, una exposició col·lectiva de 9 artistes que interpreten, des de diferents punts de vista i estils molt diversos, obres de la mateixa temàtica: el viatge.

Bon Voyage! Exposició col·lectiva d’artistes

Bon Voyage! és el títol de la mostra on participen 9 artistes reconeguts, amb una dilatada trajectòria artística i amb obres a fires i galeries d’arreu del país i a l’estranger i que són: Josep Moscardó, Jordi Pinto, Fernando Alday, Albert Alís, Lluís Puiggròs, Frank Jensen, Fernando Lozano, Lluc Queralt i Àlex Prunes.

En aquesta mostra, podrem gaudir d’unes 25 obres, totes elles amb un mateix fil conductor, la temàtica del viatge, interpretada des de punts de vista i estils molt diversos per tal d'oferir als seus visitants un espectacle visual no només intel·lectualment excitant sinó també accessible a tot tipus de públic. Obres que ens transporten a molts indrets i conviden a recordar llocs i espais que em vist alguna vegada o volem conèixer. D’entre tots els artistes podem destacar:

Josep Moscardó | La seva obra penetra en la complexitat del color i la llum tant en atmosferes de dia com de nit. La seva pintura, amb referències fauves, es mostra expressiva i dialogant, entenedora, oberta a la presencia de la figura i del paisatge urbà. Moscardó recorre sovint a la comprensió de l’espai, tot reordenant alguns referents geogràfics i jugant amb els diferents plans de composició; aquest aspecte lúdic és una altra de les característiques de la seva obra, que reflecteix la seva mirada optimista, vital i poètica sobre els fets quotidians.

Jordi Pinto | La seva obra provoca un somriure per la simpatia que transmet en les formes de les figures i els paisatges i pel color utilitzat, que aplica a manera d’intuïció i converteix la pintura en màgia. Més enllà del reflex de les geometries utòpiques i d’uns personatges sense fisonomia, les imatges de Pinto ens fan viatjar cap a unes escenografies màgiques de colors vius que oculten un univers personal i meditat. Les seves obres estan plenes de simbologies heterogènies sota d’un llenguatge personal que fusiona la il·lustració infantil, el cubisme i la pintura metafísica.

Fernando Alday | Els treballs artístics d’Alday aborden el pas del temps a través dels collages. Els documents, els papers antics i la tinta medieval que utilitza per compondre’ls expressen materialment la importància del passat però per fer-nos prendre consciència del present com a veritable motor vital. La seva pintura parla de color, textura equilibri, però també d’allò efímer d’uns materials als que torna a la vida en un acte íntim.


Una col·lectiva que ens ajuda a conèixer la diversitat d'estils i formes de veure aquest món a través de l'art plàstic i el dibuix.

La mostra, recentment exposada a la Galeria d’Art Anquin’s i que arriba a Vilafranca amb algunes obres noves incorporades a la seva col·laboració, obre les seves portes el divendres 31 de gener a les 18h, amb accés lliure i gratuït per a tothom fins l’1 de març de 2020 i en horari de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h.


BON VOYAGE!!
Col·lectiva d’artistes

Del 31 de gener a l’1 de març de 2020

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6 (Vilafranca del Penedès)
De dijous a dissabte 18-20h. Diumenges i festius 12-14h i 18-20h

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès