Agenda

Exposicions

El discret encant de les portes

Vilafranca del Penedès | Escorxador | 07-02-2020 18:00 h. fins 07-03-2020

La Sala dPAS de l’Escorxador acollirà a partir de divendres 7 de febrer l’exposició col·lectiva de fotografia “El discret encant de les portes” a càrrec del Col·lectiu ARTS3.

El discret encant de les portes

L’exposició, que consta de 22 fotografies, que estaran exposades fins al 7 de març a la Sala dPAS de l’Escorxador.

ARTS3 és un col·lectiu de persones que han coincidit a la Universitat de l’Experiència en Belles Arts. Els uneix la seva dedicació i devoció a l’art, en les diferents modalitats com pintura, fotografia, escultura, dibuix, etc.

Organitza grups de treball, on es planifiquen visites culturals, exposicions, tallers, conferencies i  cursos. Posen en comú els seus treballs a fi d’enriquir-se els uns als altres i de ser més crítics amb la seva obra, proposen i escullen els temes per les properes exposicions com és el cas que ens trobem en aquesta mostra.

 

L’exposició “El discret encant de les portes”

Les portes formen part dels habitatges des dels seus inicis, com proven per exemple les pintures egípcies. A l’Edat Mitjana van proliferar les portes de metall i la combinació de fusta i metall, materials que encara predominen avui en dia.

Ja amb els romans l’arc de triomf representava una porta, i per les muralles i castells fortificats tenien les anomenades portes caladisses.

Al llarg dels segles podem veure com cada època ha marcat un estil arquitectònic propi, romànic, gòtic, renaixentista, modernista ... El que ha interessat fotogràficament al col·lectiu ARTS3 ha estat copsar el pas del temps i donar rellevància a aquella imatge que ha passat desapercebuda per la majoria i cercant l’ànima dels objectes o persones retratades a través de la càmera.

ARTS3 va escollir el tema de les portes perquè ofereix moltes possibilitats. Cadascú ha volgut aportar una visió diferent. De portes n’hi ha de riques, de pobres, de velles, de noves, d’estils arquitectònics diversos.

 

La Sala dPAS. Usos, horaris i inauguració

La Sala dPas és una sala d’exposicions oberta a totes aquelles persones que fan de la creació plàstica la seva afecció, o bé que, en un futur, s’hi volen dedicar professionalment i necessiten un espai per poder mostrar i donar a conèixer la seva obra.

L’objectiu de la Sala dPas, situada a la segona planta de l’edifici de l’Escorxador (carrer de l’Escorxador, 21), és la de difondre l’obra d’artistes  amateurs o professionals que exposen per primera vegada al nostre municipi.

Els horaris de visita de la Sala dPAS són: de dilluns a divendres de 17 a 20h i els dissabtes de 10 a 13h.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc a les 18h del divendres 7 de febrer a la mateixa sala.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


    Avui al Penedès