Agenda

Fires i festes

Festa Major de Santa Eulàlia

Sant Pere de Ribes | Les Roquetes | 07-02-2020 19:30 h. fins 12-02-2020

Les Roquetes celebra aquesta setmana l’inici de la Festa Major d’Hivern en honor a Santa Eulàlia, la seva patrona. Els actes començaran el divendres 7, a partir de les 19.30h amb el toc de timbals que anirà a buscar les trenes de Santa Eulàlia, les postres que s’han popularitzat entre els veïns i veïnes com a típiques d’aquesta festivitat.

Festa Major de Santa Eulàlia

A les vuit del vespre, la Sala Polivalent de la Vinya d’en Petaca acollirà la presentació del Programa de Festes d’enguany, que ha dissenyat Jordi Bernadó Nef, i de la seva separata, que amb el títol “Michael L. Tingle: La història de pel·lícula del primer roquetenc” ha elaborat Fran Moreno Segura.

L’endemà, dissabte 8, la celebració seguirà amb el dinar fratern de Santa Eulàlia, a partir de les 13.30h a les sales parroquials. Per assistir-hi cal apuntar-se prèviament a la parròquia. Ja entrada la nit, la festa continuarà a l’envelat a partir de dos quarts de dotze; primer amb el Ball de Festa Major amenitzat amb la música de la banda tribut a Mecano “Héroes de la Antártida”, i en acabar amb l’actuació del DJ David Orixe. 

El diumenge 9, els veïns i veïnes de les Roquetes es despertaran amb la tabalada matinal, que sortirà de la Rambla de Rafael Alberti i recorrerà els carrers del centre fins a la plaça del Llobregat. Després que els balladors i balladores agafin forces amb un esmorzar de xocolata amb xurros al local de l’Agrupació de Balls Populars, s’iniciarà la cercavila. Es recorrerà la rambla de Rafael Alberti, av. de Catalunya, Almogàvers, Eugeni d’Ors, av. Mas d’en Serra, av. Catalunya, Eugeni d’Ors, Miquel Servet fins a arribar a plaça de la Vinya d’en Petaca. Allà, els balls populars i les colles de foc faran l’exhibició. A les dues del migdia, tindrà lloc a la plaça del Llobregat la Calçotada Popular de Festa Major. Després de dinar, els més menuts gaudiran d’una festa d’animació infantil al CC L’Espai a dos quarts de sis, amb entrada gratuïta.

La Festa Major es reprendrà el dimarts 11, amb la Cercavila de Vigília que iniciarà el seu recorregut a la Rambla de Rafael Alberti passant per av. Catalunya, Almogàvers, Eugeni d’Ors, av. Mas d’en Serra, av. Catalunya, Velázquez, Miquel Àngel, arribant a la plaça del Llobregat. En acabar els balls populars les colles, els Castellers de les Roquetes alçaran un pilar de foc. El 12 de Febrer, dia de Santa Eulalia, la jornada es presentarà plena de cultura. Ben d’hora, a les 8 del matí les Roquetes es despertarà amb les matinades tronades, abans que comenci l’anada a Ofici a la Vinya d’en Petaca. Les colles desfilaran fins a l’església de Santa Eulàlia, on es farà l’Ofici de Festa Major a les onze i l’ofrena floral a la patrona per les diverses entitats i particulars que ho desitgin, acabant amb el pilar de quatre per part dels Castellers de les Roquetes. Tot seguit la missa concelebrada prendrà el relleu, amb l’acompanyament musical de la Coral la Ginesta. En acabat, els Castellers de les Roquetes aixecaran un pilar i s’iniciarà la Cercavila de Sortida d’Ofici fins a la Vinya d’en Petaca. A la plaça, els balls populars faran l’exhibició, els castellers aixecaran un pilar i s’encendrà la Traca de Festa Major. Ja a la tarda, la gent gran gaudirà de la festa al Casal de la Gent Gran amb berenar i ball a partir de les sis, i amb Sopar i Ball de Festa Major de vuit a onze, per un preu de 8 euros (sopar i ball).
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacteT'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


Avui al Penedès