Agenda del Penedès

Altres

VINSEUM celebra el Dia Internacional dels Museus 2020

Vilafranca del Penedès | 11-05-2020 09:00 h. fins 24-05-2020

VINSEUM convoca la VI Beca Emili Giralt Raventós – Cultures del Vi

Com cada any, el Dia Internacional dels Museus (DIM) tindrà lloc el 18 de maig (dilluns). Ateses les circumstàncies ocasionades per la COVID-19, l’ICOM (Consell Internacional dels Museus) ha proposat una celebració de tipus no presencial.

El lema proposat per l’ICOM per al DIM’2020 és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. El #DIM2020 té com a objectiu esdevenir un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus, així com promoure eines per identificar i superar els prejudicis en el que els museus mostren i en les històries que expliquen. A més, des del Departament de Cultura de la Generalitat també es proposa el lema #TornaremalsMuseus.

VINSEUM  ha organitzat una programació pel DIM exclusivament a les xarxes.  El museu disposa de perfil propi a Facebook, Twitter, Instagram i Youtube. Les diferents propostes del DIM 2020 s’aniran publicant als perfils del museu per tal de compartir-los amb el públic digital. Les propostes començaran dilluns 11 de maig i continuaran tots els dies fins el diumenge 24 de maig.

Aquestes activitats es concreten en:

1. Lema 2020: es farà difusió de les activitats que el museu realitza amb entitats que treballen per la igualtat, la diversitat i la inclusió. En aquest sentit hi ha dues entitats que rebran una atenció especial. D’una banda Mas Albornà i el seu equip de Viu la vinya, que han estat realitzant visites guiades al museu amb el nom “I tu, com ho veus?”. I de l’altra la cooperativa d’integració social L’Olivera, ens parlarà dels seus projectes i de la seva participació al Most Festival.

2. Propostes educatives per la canalla. Es farà una crida a la participació al projecte “Patrimonis confinats” amb l'objectiu de recollir i conservar objectes o creacions que els nens i nenes hagin utilitzat i creat durant aquests dies de confinament per tal de poder documentar el moment. Però també hi haurà espai per a propostes més lúdiques que inclouran un escape room virtual i un quiz.

3. Challenge del museu: El repte consistirà en la recreació d’una selecció de peces que es poden veure a l’exposició permanent del museu, en la línia dels Arts Challenge que estan tenint tant de ressò a les xarxes socials. Les obres que es proposarà recrear seran molt diverses per tal de facilitar i incentivar la participació de tot tipus de públic. S’oferiran premis a les recreacions que tinguin més acceptació a xarxes socials. 

4. Vi Talk: és una nova línia de tastos amb els nostres cellers amics d'honor. Aquests tastos estaran disponibles al canal de Youtube del museu i també es compartiran a les xarxes socials els dijous. En concret durant el DIM tenim previst dos tastos online; el 14 de maig el dedicarem a Gramona, i el dia 21 de maig el protagonista serà el celler L’Olivera.

5. Museumquiz: un joc també pels adults, per aprendre o demostrar els coneixements sobre les cultures del vi.


Nota: L’ICOM també proposa unes dates alternatives per celebrar presencialment el Dia Internacional dels Museus i que seran del 14 al 16 de novembre. D’altra banda, la Nit dels Museus també ajorna la seva celebració i tindrà lloc el 14 de novembre.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!