Agenda del Penedès

Exposicions

Lydia Espeleta Milà. Moda i costura al Penedès

Vilafranca del Penedès | 03-06-2020 11:00 h. fins 28-06-2020

Lydia Espeleta Milà. Moda i costura al Penedès

El proper dimecres 3 de juny la capella de Sant Joan de Vilafranca reobrirà les seves portes al públic com a espai d’exposició. Després d’haver de ser tancada el passat 13 de març a causa de l’estat d’alarma decretat a l’Estat, un cop ja a la fase 1 de la desescalada i amb moltes possibilitats de passar dilluns a fase 2, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha decidit reobrir, amb totes les mesures sanitàries establertes, aquest emblemàtic espai expositiu.

L’obertura es farà amb la mateixa exposició que s’havia inaugurat el 6 de març, “Lydia Espeleta Milà. Moda i costura al Penedès” i s’allargarà fins al diumenge 28 de juny.

L’exposició

Coincidint amb el centenari del naixement de la dissenyadora i modista Lydia Espeleta (Vilafranca del Penedès, 1920-1997), la capella de Sant Joan acull una trentena de vestits que van sortir de taller de Lydia Espeleta entre els any 40 i 80 del segle passat. Són vestits que provenen de la mateixa família de Lydia Espeleta i també cessions que han fet d’altres famílies de Vilafranca per tal de ser mostrats en aquesta exposició.

Brodats, incrustacions, tuls, sedes, cotons, velluts són alguns dels elements i dels teixits amb que Lydia Espeleta juntament amb la seva germana Maria, creaven els seus dissenys.

Amb aquesta exposició, es vol donar una visió global de l'evolució de la moda al Penedès, així com de l’ofici de modista i de la forma de treballar des dels anys 40 als 90 dels segle passat. Una feina que, després de la Guerra Civil, va permetre a moltes dones emancipar-se i ser autosuficients.

 

Nous horaris

Per tal d’afavorir la possibilitat que tothom pugui visitar l’exposició, donat que l’aforament se sotmetrà a la distància de seguretat de 2m i l’entrada i la sortida de la capella es faran per dos accessos diferenciats, fins al diumenge 28 de juny els horaris d’obertura de la capella seran de dimecres a divendres d'11 a 13.30 i de 18 a 20.30h; dissabtes d'11 a 13h i de 18 a 21h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 21h

Tothom que entri a la capella de Sant Joan ho haurà de fer amb mascareta i no es permetrà tocar cap element expositiu ni del mateix espai de la capella.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!