Agenda del Penedès

Exposicions

El camí dels molins, de Roser Guasch i Camil·la Pérez

Vilafranca del Penedès | 05-06-2020 20:00 h. fins 05-07-2020

El camí dels molins, de Roser Guasch i Camil·la Pérez

Es tracta d’un projecte expositiu i d’un llibre creat a quatre mans que fusiona les aquarel·les de Camil·la Pérez Salvà i els textos de Roser Guasch. El lector/visitant hi trobarà com es conjunten, d’una banda la riquesa pròpia de l’austeritat d’uns pocs traços molt exactes, i, de l’altra, el vigor d’uns textos i els colors delicats de que polsen el nervi poètic de la natura.

“El camí dels molins” neix dels passeigs que les dues autores de l’exposició van realitzar al municipi de Banyeres del Penedès. Allà hi ha restes de tres molins fariners de l’època medieval. Estan situats al costat del torrent: al Molinet, a Can Ravella i a Saifores. Els separa una distància d’arbres i flors. Aquests molins comuniquen els silencis que envolten els paisatges, assenyalen els camins antics plens de la història que ens identifica avui. Lletres i pinzells que han anat a buscar a les artistes. D’aquest transitar, n’han nascut un llibre i una exposició. El camí de la vida i de l’art segueixen el dels molins.

En paraules de Camil·la Pérez: “pintar flors és una meditació. No les trio pas jo, les flors; elles em trien a mi, som veïnes, ens amara la mateixa pluja i ens escalfa el mateix sol”.

Per la seva banda, Roser Guasch, plasma la seva creació literària d’aquesta manera: “reflexions, pensaments, algun vers, referències orals, diàlegs, records, històries, moments...”

Aquesta seria la síntesi del contingut d’aquesta obra de vint-i-set aquarel·les que van ser creades l’any 2017 i que es presenten en el format expositiu  en l’ordre cronològic de les estacions.

Amb aquesta exposició, el servei de Cultura inicia part del cicle “Paraules al Claustre i +” que tenia previst per aquest any 2020.

Inauguració presentació del llibre

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest divendres 5 de juny, a les 8 del vespre. L’aforament al claustre estarà limitat a 30 persones, s’haurà de mantenir en tot moment la distància de seguretat i tothom haurà d’accedir al recinte amb mascareta.

El dijous 18 de juny, a les 20h, hi haurà la presentació del llibre que complementa l’exposició El camí dels molins, a càrrec de l’escriptora Teresa Costa-Gramunt

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 5 de juliol en horaris de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!