Agenda del Penedès

Exposicions

Bastint anhels

Vilafranca del Penedès | 03-07-2020 18:30 h. fins 09-07-2020

Bastint anhels

Albert Nel·lo agafa la càmera al voltant dels quaranta anys, tot i que la seva vocació ja era prèvia. Des de jove ja va sentir un gran interès per aquest art modern i va començar aprendre a partir de llibres de fotografia i practicant les tècniques de grans fotògrafs. Els primers anys es forma en cursos especialitzats a diferents centres de Valls, Tarragona i Barcelona. Nel·lo, és un auto amb una gran participació en els concursos de fotografia, on ha guanyat premis tan significatius com el 1r Premi del concurs de Setmana Santa l’any 2000 i 2005, primer premi a Martorell, el “venus 76”, fins a quatre ocasions obté el 1r Guardo del Concurs estatal de diapositives de Puig-Reig.

És un artista versàtil, que ha treballat en diferents estils, però en aquesta ocasió s’ha centrat en la gamma de colors blanc i negra, i ha volgut captar els moments claus del món casteller. 

Les seves fotografies es centren en els rostres, expressions, mirades, mans, braços... recollint l’essència dels castells, el seu sacrifici i esforç. Amb aquesta exposició vol mostrar la importància de cada una de les persones que participen en el castell, cada un amb la seva pròpia missió, però alhora treballant en equip per aconseguir un objectiu en comú.
Ha utilitzat les tonalitats blanques i negres per deslligar els castells dels colors de les colles i donar una visió global sobre la vida castellera. Gràcies a aquestes imatges ha pogut captar i donar vida als castells des d’una nova perspectiva i mostra a l’espectador les vivències dels castellers.

Aquesta exposició ha arribat en un moment molt adequat a l’aula de cultura del Fòrum Berger Balaguer, ja que permet poder sentir de molt a prop l’esperit casteller que es viu molt intensament a Vilafranca, i s’ha vist intervingut per la situació excepcional actual.

L’exposició es pot visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae del 3 de juliol al 9 d’agost de 2020, en horari de dijous a dissabte de 18:30h-20:30h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18:30h-20:30h. L’accés lliure i gratuït per a tothom. És obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai.

 


BASTINT ANHELS d’Albert Nel·lo
Del 3 de juiliol al 9 d’agost de 2020
Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6 de Vilafranca del Penedès
Horari de dijous a dissabte de 18:30-20:30h i diumenges i festius de 12-14h i de 18:30-20:30h

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!