Exposicions

Veus des del refugi

Vilafranca del Penedès | 10-07-2020 19:30 h. fins 10-08-2020

Veus des del refugi

Els impulsors de l’exposició, Clara Calvet i Sebastián Riveaud, disposen d’una àmplia experiència tant en el món audiovisual com en treballs socials. Va ser després d’haver participat en un taller de documental social participatiu a Atenes (Grècia) que es van posar a treballar en la realització de diversos vídeos que relaten històries de migració explicades des dels mateixos camps de refugiats, des de cases particulars o des de la seu de Ankaa Project, organització on es va impartir el taller.

Amb “Veus des del refugi” pretenen donar veu als que han hagut de migrar dels seus països a la recerca d'una vida millor, fer reflexionar sobre la seva difícil situació, denunciar la seva situació de vulnerabilitat i generar empatia entre el públic i les persones entrevistades.

El format de l’exposició consistirà en un seguit de plafons informatius que compartiran espai amb pantalles on es duran a terme les diverses projeccions que requeriran l’ús d’auriculars. Complementarà l’exposició una representació de material simbòlic i d’elements que envolten les circumstàncies que travessen els migrants.

Com que el fet de compartir auriculars en un espai públic contravé les mesures de seguretat necessàries en les circumstàncies actuals, l’organització ja ha buscat una solució alternativa tot i que es recomana als visitants que portin els seus propis auriculars.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, posa de relleu el compromís de l’Ajuntament de Vilafranca així com el de tants altres municipis catalans amb la gestió de la crisi política de les persones refugiades. “La realitat és colpidora i és necessari prendre’n consciència i, quan calgui, tenir una actitud de denúncia”, reafirma la regidora.

L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, motiu pel qual a l’acte d’inauguració de divendres 10 de juliol hi assistirà Pilar Díaz, diputada adjunta a l'Àrea de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona. També hi assistiran la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, així com els autors del projecte, Clara Calvet i Sebastián Riveaud.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!