Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Tertúlies d'estiu als cellers: Eva Baltasar i la novel·la “Boulder”

Pacs del Penedès | 29-07-2020 20:00 h.

Tertúlies d'estiu als cellers: Eva Baltasar i la novel·la “Boulder”

La poetessa i novel·lista Eva Baltasar (Barcelona, 1978) serà la protagonista de la tercera vetllada que cicle Tertúlies d’estiu als cellers que tindrà lloc dimecres, dia 29 de juliol, a les 8 del vespre, al jardí- restaurant el Celleret que la família Torres té a la finca el Maset de Pacs. Baltasar dialogarà amb el periodista de Ràdio Vilafranca, Josep Maria Soler, sobre Boulder (Club Editor, 2020), la segona baula d’una trilogia iniciada l’any 2018 amb l’aparició de Permagel, un títol que ha consagrat l’autora com a una de les veus més originals de la narrativa catalana actual. No endebades, Permagel va obtenir el Premi Llibreter que atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya, se’n n’ha fet una dotzena d’edicions i ha estat traduïda a una desena de llengües.

En geologia, boulder són aquelles roques grans i solitàries que, tot amb un plegat, et trobes al bell mig d’un paisatge. En literatura, Boulder és la història d’una dona atreta per la solitud i gelosa de la seva independència que treballa com a cuinera en un vaixell mercant en ruta per la costa de Xile. Tot i així, s’enamora de manera vehement d’una altra dona fins al punt de renunciar a la seva condició de nòmada i establir-se a Reikiavik, la capital d’Islàndia. Amb el temps, la relació va arribant a una mena de punt mort, però la crisi esclatarà quan la parella es plantegi fer un pas més i es plantegi la qüestió de la maternitat, una realitat que la protagonista de Boulder veu com a una càrrega que, senzillament, no fa per ella.

Organitzades conjuntament per La Cultural llibreria, Vinseum, Biblioteca Torras i Bages. Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, el cicle Tertúlies d’estiu als cellers es proposa durant quatre setmanes conjugar cultura i vitivinicultura a partir d’una tertúlia que té com a punt de partida la presentació d’un llibre mitjançant l’entrevista amb l’autor. Amb tot, en el tram final del programa, els assistents que ho desitgin podran adreçar-se a l’escriptora convidada i formular-li directament preguntes relacionades amb la seva obra. En acabar la vetllada, tindrà lloc una degustació de formatges gentilesa de Xerigots i un vi elaborat pel celler Família Torres.

Atès que el lloc on se celebrarà la tertúlia serà el Jardí-Restaurant El Celleret ubicat a la mateixa finca el Maset que Família Torres té a Pacs, el celler ha preparat un menú de 25€ per a totes i tots els assistents que desitgin quedar-se a sopar en acabar la tertúlia. El restaurant no acostuma a obrir els dimecres i, per tant, és imprescindible que qui es vulgui quedar a sopar faci la reserva prèviament, clicant a https://www.torres.es/ca/experiencies/jardi-restaurant-el-celleret-ca

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!