Agenda

Fires i festes

Festa Major de Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú | Diferents indrets | 02-08-2020 19:30 h. fins 05-08-2020

L'Ofici de Festa Major i el Vot del Poble es faran a l'església de Sant Antoni Abat, el dia 5 d'agost al matí, l'un darrere l'altre. Per assistir-hi és necessari reservar entrada.

Festa Major de Vilanova i la Geltrú

PROGRAMA D'ACTES

També serà necessari reservar entrada pel Convit a la Festa, el 4 d'agost. Aquest acte es trasllada a l'Auditori Eduard Toldrà, i anirà a càrrec d'un membre del Ball de Gitanes i un del Ball de Pastorets, que enguany celebren aniversaris. "Llegiran un text que fa una mica d'introspecció de la Festa Major" ha explicat la regidora de Cultura, Adelaida Moya, "seguint el fil de l'exposició que hi haurà a La Sala". En aquesta mostra, a partir de l'1 d'agost, es podran veure els elements de les cercaviles, que enguany no sortiran al carrer, així com fotografies i material divers.

A la plaça del Port, de l'1 al 5 d'agost s'hi oferiran diversos espectacles i activitats. "Hem fet una programació on ha primat la contractació de professionals de la ciutat, donant continuïtat a la programació feta durant el confinament, de suport a la creació local". Així serà possible veure l'espectacle conjunt de Belen Cabanes i Elisabet Raspall, la formació musical Zebrass, i l'actor Dafnis Balduz amb la cantant Carla Barrosso, entre d'altres. Una de les activitats destacades a la plaça del Port serà la lectura dels versots dels Diables, el dia 5 d'agost.

Per a totes aquestes activitats l'entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia per Internet al web de l'auditori www.auditoritoldra.cat o bé a les taquilles del Teatre Principal (consulteu calendari i horaris).

A més Canal Blau emetrà en directe el Convit a la Festa i l'Ofici i Renovació del Poble, i en diferit alguns dels espectacles de la plaça del Port.

La Festa Major tindrà enguany una part sonora. Els morterets d'inici de la Festa es doblaran, i es llançaran des de la plaça de les Neus i des del final de la rambla de la Pau. Les matinades del 5 d'agost, es faran des dels campanars de la ciutat. A més, al llarg de la Rambla hi haurà un sistema de megafonia que permetrà escoltar durant aquets dies diferents melodies de la Festa.

Pel que fa a les mesures de seguretat i l'adaptació de la celebració a les circumstàncies actuals, la regidora Adelaida Moya ha explicat que "està tot preparat per poder fer la Festa, però que la salut és el més important i que qualsevol indici que digui que és un perill fer alguna d'aquestes activitats, s'anul·larà".

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacteT'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


Avui al Penedès