Agenda del Penedès

Exposicions

L'Art en estat d'alarma

Llorenç del Penedès | 01-08-2020 19:00 h. fins 15-08-2020

L'Art en estat d'alarma

El 14 de març de 2020 el govern espanyol va implementar l’estat d’alarma per segona vegada des de la transició  com a mesura excepcional per a la contenció de la pandèmia per coronavirus estesa a nivell mundial.

 

Encara que certs sectors productius van poder continuar, la gran majoria van quedar afectats pel que serà una gran crisi econòmica. La població quedava confinada en els seus domicilis i només es podia sortir de casa per motius estrictament necessaris. Va paralitzar tota activitat social i cultural. Van tancar botigues (menys les considerades de serveis bàsics), bars i restaurants, cinemes i teatres, ateneus, museus i galeries d’art. Malgrat tot,  algunes persones creatives van ser capaços de reinventar-se a través de balcons i finestres per oferir als veïns el seu talent, o a través de les xarxes socials per arribar molt més enllà.

 

Els artistes van viure el confinament d’una manera diversa. Alguns van poder continuar el seu treball perquè la casa els hi era estudi; d’altres, no van poder accedir als seus tallers per la impossibilitat de desplaçar-se. Però el denominador comú és que el confinament els hi va servir per percebre el seu entorn amb una nova mirada.

 

L’exposició L’art en estat alarma és un recorregut de com han viscut una sèrie d’artistes aquest temps de confinament i desconfinament, parla de les seves militàncies amb la creació i el pensament, amb la manera de reivindicar i denunciar una societat que aprofita situacions com aquestes per restringir cada vegada més les llibertats individuals i col·lectives.

 

L’estat d’alarma es va aixecar després de 3 mesos i una setmana de confinament el dia 20 de juny.

La pandèmia del coronavirus continua.

La precarietat i l’estat d’alarma en el món de l’art i la cultura en general, també.

Un projecte de Ramon Sicart

De l’1 al 15 d’agost de 2020

 

PARTICIPANTS:

 

Jordi Abelló

Joana Baygual

Marta Bisbal

Cristina Calderón

Àlvar Calvet

Toni Giró

Eva Evitzkaya

Enric Maurí

Michael Kirkergaard

Núria Fernàndes E.

Frederic Montornès

Chema Novell

Olga Olivera-Tabeni

Miguel Ángel Pascual

Thomas Keis

Aureli Ruiz

Joaquim Sicart

 

I els col·lectius:

Cànem Galeria

Desconfinant l’art

Maslow Industries - La Trastera

Manifest de l’AAVCS

 

Horaris de l’exposició:

Dies 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14 i 15 d’agost, de 19 a 21 h.


Dies 2, 9, 10, i 11 d’agost, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

  Subscriu-te ara!

  El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!