Exposicions

La Festa Major dins una Rajola, per Francesc Aloy

Vilafranca del Penedès | 27-08-2020 19:30 h. fins 11-10-2020

La Festa Major dins una Rajola, per Francesc Aloy

El ceramista F. Aloy Carné es va iniciar des de molt jove en el món de la pintura i es relaciona amb referents del moviment d'artistes de la Vila de Capellades i de la comarca de l'Anoia.

La seva educació va començar l’any 1974 amb el mestre Amadeu Freixes i Vivó, pintor amb una llarga trajectòria artística; un any més tard va estudiar dibuix tècnic a l’Escola Tècnica Industrial d’Igualada. A partir del 1977 va seguir amb el seu aprenentatge al taller de Ceràmica Monfort i, posteriorment, a Camaró de Capellades. Més tard, estudia a l’Escola Massana de Barcelona, on s’especialitza en procediments pictòrics.

La seva obra pictòrica és realista, impressionista i figurativa. Tanmateix, la seva obra ceràmica, segueix el seu particular tractament del color i de la llum, adjuntant els seus coneixements i estils tradicionals de la ceràmica catalana.

Les rajoles esdevenen un important testimoni de la història i la vida des de mitjans del segle XVII fins a finals del segle XIX. En aquella època, tenien una funció no solament artística, sinó també informativa per la seva societat.

En aquesta ocasió, Francesc Aloy ha inspirat la seva obra en la tradicional Festa Major de Vilafranca del Penedès. En l’exposició del Fòrum Berger podrem observar rajoles dels diferents balls, com podrà ser el drac de Vilafranca, els diables, el ball de les gitanes o la imatge de Sant Fèlix.

Des de l’inici de la seva carrera fins ara, ha fet més de 140 exposicions  entre individuals i col·lectives a diferents llocs d’Espanya i de l’estranger. També ha participat en una infinitat de concursos d’art i ha obtingut diferents premis i mencions importants.

En la situació tan excepcional que estem vivint, La més típica cobra vida a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer entre el 27 de setembre i l’11 d’Octubre en horari de dijous a dissabte de 18:30 a 20:30 i diumenge i festius de 12:00 a 14:00 i de 18:30 a 20:30. L’accés és lliure i gratuït. És obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai.

 


LA FESTA MAJOR DINS UNA RAJOLA de Francesc Aloy

Del 27 d’agost al 11 d’octubre de 2020
Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6 de Vilafranca del Penedès
Horari de dijous a dissabte de 18:30-20:30h i diumenges i festius de 12-14h i de 18:30-20:30h


 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!