Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

VilaPensa 2020, el festival del pensament del Penedès

Vilafranca del Penedès | 14-09-2020 20:00 h. fins 20-09-2020

 VilaPensa 2020, el festival del pensament del Penedès

Dels dotze actes programats, les set conferències, el tronc del programa, també seran emeses en directe i en streaming per Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, fruit d’una col·laboració extraordinària entre el festival i RTVPenedès.

L’essència i el futur de la humanitat, a debat

El fundador i director del festival, Jordi Sàbat, ha presentat les línies mestres d’una edició dedicada a la intel·ligència artificial i al futur de l’espècie humana. A partir del vell aforisme que “la tecnologia no és bona ni dolenta, però tampoc no és neutral”, el festival es pregunta “si la intel·ligència artificial i totes les tecnologies que hi pivoten podran fer front a les quatre pandèmies simultànies que patim: sanitària, financera, mediambiental i democràtica”.

Sàbat ha plantejat una sèrie de preguntes que s’aniran tractant al llarg d’una setmana de conferències, tallers i actes diversos: Quin preu pagarem per continuar engreixant la tecnologia? Vivim un procés irreversible de deshumanització? La intel·ligència artificial és el destí final de la nostra espècie, o aconseguirem transcendir el temps i les circumstàncies? “Alguna cosa està canviat en la percepció que tenim del món i el lloc que hi ocupem. Aquí és on vol entrar el VilaPensa”, ha reblat Sàbat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!