Agenda

Conferències, col.loquis

VilaPensa 2020, el festival del pensament del Penedès

Vilafranca del Penedès | 14-09-2020 20:00 h. fins 20-09-2020

Sota el lema Som humans?, arriba el VilaPensa 2020, la tercera edició del festival del pensament del Penedès, que se celebrarà del 14 al 20 de setembre. Entre les novetats principals d’enguany, determinades per la covid-19, el festival manté la presencialitat en diversos espais de la ciutat però amb un aforament reduït al 30%.

 VilaPensa 2020, el festival del pensament del Penedès

Dels dotze actes programats, les set conferències, el tronc del programa, també seran emeses en directe i en streaming per Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, fruit d’una col·laboració extraordinària entre el festival i RTVPenedès.

L’essència i el futur de la humanitat, a debat

El fundador i director del festival, Jordi Sàbat, ha presentat les línies mestres d’una edició dedicada a la intel·ligència artificial i al futur de l’espècie humana. A partir del vell aforisme que “la tecnologia no és bona ni dolenta, però tampoc no és neutral”, el festival es pregunta “si la intel·ligència artificial i totes les tecnologies que hi pivoten podran fer front a les quatre pandèmies simultànies que patim: sanitària, financera, mediambiental i democràtica”.

Sàbat ha plantejat una sèrie de preguntes que s’aniran tractant al llarg d’una setmana de conferències, tallers i actes diversos: Quin preu pagarem per continuar engreixant la tecnologia? Vivim un procés irreversible de deshumanització? La intel·ligència artificial és el destí final de la nostra espècie, o aconseguirem transcendir el temps i les circumstàncies? “Alguna cosa està canviat en la percepció que tenim del món i el lloc que hi ocupem. Aquí és on vol entrar el VilaPensa”, ha reblat Sàbat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacteT'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic.


Avui al Penedès