Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació de 'Los Hilos de la vida', una antologia de relats sobre l'Alzheimer

El Vendrell | 25-09-2020 18:00 h.

Presentació de 'Los Hilos de la vida', una antologia de relats sobre l'Alzheimer

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alzheimer, que es commemora el 21 de setembre, ELE Ediciones han editat el llibre 'Los Hilos de la vida', una antologia de relats sobre l'Alzheimer de 34 autors i autores d'arreu de Catalunya i l'Estat que narren històries de gent comú, els records dels quals es van esvaint. L'obra ha estat una iniciativa de les vendrellenques Gracia Cerrato, d'Inmobiliaria Cerrato, i Jerusalen Torra, de L'Arc Serveis Assistencials SL, que també han finançat el cost del llibre, i ha estat possible gràcies a l'editor Lute Pérez, que ha coordinat el projecte i ha aconseguit reunir el testimoni de més d'una trentena d'escriptors i escriptores.

El llibre, que compta amb relats de quatre escriptors del Vendrell -Marisol Zafra, Laura Escribà, Rosa Boliart ,Alfonso Morilllas i Maclug Garcia – i les il·lustracions de Jessica Castiñeiras, recull vivències i històries quotidianes de malalts d'Alzheimer, dels seus familiars o de cuidadors i sanitaris. El volum va dirigit a un públic molt ampli, ja que també vol ser un homenatge a tots aquells i aquelles que curen les persones amb Alzheimer, així com als propis malalts.

Tal i com explica l'editor Lute Pérez “és com aquell vestit llarg teixit amb fils dels seus records, al que un bon dia li van començar a aparèixer uns forats que responen al nom d'Alzheimer”. Abans que aquests buits acabin destrossant el vestit, “regalem-los l'afecte que després, probablement, no recordaran però estarà amb ells per sempre”.
Acte de presentació: 25 de setembre

El llibre es presentarà el proper 25 de setembre, a les 18h, al  Museu Deu del Vendrell. L'acte comptarà amb la presència de Marisol Zafra, Laura Escribà, Rosa Boliart i Maclug Garcia,Alfonso Morillas, coautors del vendrell que participen en el llibre, i de Lute Pérez, editor de ELE Ediciones.

La gerent d'Arc Serveis Assistencials, Jerusalem Torra i Gracia Cerrato , ha explicat que els diners recollits amb l'adquisició del llibre es destinaran a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i altres demències del Vendrell i Comarca (AFAVC).

L'acte tindrà l'aforament limitat i s'adaptarà a les mesures sanitàries i de seguretat marcades per la Covid-19. Per assistir-hi, caldrà fer la reserva prèvia al Museu Deu.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!