Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació del llibre ‘Guillem’, de Núria Cadenes

Vilanova i la Geltrú | 26-09-2020 19:00 h.

Presentació del llibre ‘Guillem’, de Núria Cadenes

"Els Bordegassos de Vilanova som una colla castellera que des dels nostres inicis vam voler reflectir uns anhels democràtics i participatius per transformar la societat que ens envolta. Allò que ens uneix i ens entusiasma és fer castells, sí. Però en un any on no ha estat possible assajar ni actuar, no volem perdre aquells valors que també ens uneixen fora del pati d'assaig. Potser aquest any no podrem tancar pinyes ni tirar castells amunt, però continuem sent els Bordegassos de Vilanova.

Això vol dir que la colla continua activa, fora d'assajar i fer castells, de manera que continuem potenciant les trobades sanitàriament segures i que ens aportin algun granet de sorra per ser millors persones. En aquesta línia, organitzem la presentació del llibre Guillem, de l'escriptora Núria Cadenes, aquest dissabte 26 de setembre, a les 7 de la tarda a La Sala, ja que ha de complir amb la normativa sanitària existent.

El llibre que presentem narra l'assassinat d'un jove valencià a mans d'un grup neonazi l'any 1993. Per als qui ja coneixen el cas, el llibre els obre nous capítols -tristos- sobre el calvari de la família de Guillem Agulló. A vegades, el periodisme es queda en la notícia del moment, però Núria Cadenes segueix què va passar més enllà d'aquell tràgic 11 d'abril del 1993. Per als qui no coneixen el cas, l'obra de Núria Cadenes relata la cruesa dels fets i el tracte injust i vergonyant que pateixen les víctimes des del primer moment. Tot plegat, retrata uns grups feixistes que troben pocs o nuls obstacles (quan no ajuts directes) per amenaçar i arribar a assassinar un jove independentista, antifeixista i antiracista. Un jove que es deia Guillem Agulló i Salvador, però que podia tenir qualsevol altre nom. De fet, els atacs feixistes s'han repetit al llarg dels anys i el tractament mediàtic d'aquests ha estat ben llastimós en molts grans grups de comunicació del país.

És per tot això que els Bordegassos de Vilanova creiem que val la pena portar l'autora del llibre, per reflexionar sobre la lluita antifeixista ahir i avui, a València o a casa nostra.

A les colles castelleres sovint diem que estem oberts a tothom qui vulgui participar en l'assoliment d'un objectiu comú, com són els nostres castells. Donem per sabut que aquest treball comú el fem sobre el respecte per la condició física, ètnica, religiosa, sexual, social o cultural de cadascú. Per tant, el feixisme no hi cap. Com hem anat assenyalant en campanyes específiques fetes en les últimes temporades, ni tolerem el racisme ni el sexisme ni la LGTBIfòbia. Cap dels arguments excloents que ofereix el feixisme poden vestir la camisa groc terrós. La nostra camisa simbolitza un compromís de respecte i tolerància que ens fa ser lluitadors de la causa antifeixista. Per la nostra pròpia reflexió i per ampliar-la a Vilanova, us convidem a gaudir de l'acte de presentació del llibre "Guillem". " 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!