Altres

Manifestació Per un Penedès amb futur

Santa Margarida i els Monjos | Sortida polígon Casanova, sortirem direcció Vilafranca i tornarem circularment fins la sala Alguer | 03-10-2020 11:00 h.

Manifestació Per un Penedès amb futur

El Penedès, amb 480.000 habitants, som la quarta vegueria pel nombre d’habitants. La nostra economia es caracteritza per la complementarietat de les activitats agrícoles i pesqueres, industrials i constructives, comercials i de serveis. L’activitat industrial té un pes cabdal a les nostres comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf, tant per la seva diversitat, com per l’aportació a la riquesa comarcal i llocs de treball que genera.

La crisi social i econòmica provocada per la Covid19 ha colpejat intensament el Penedès. Registrem 5.640 ERTOS que han afectat 31.492 treballadors i treballadores. Identifiquem mancances importants en infraestructures, en ordenació de sòl i urbanització, en polítiques de promoció econòmica o en aprofitament de recursos del propi territori.

Els anuncis de tancament de les fàbriques penedesenques de les empreses Saint Gobain a l’Arboç, Robert Bosch a Castellet i la Gornal i Alfisa a Santa Margarida i els Monjos, amb un total de 527 treballadors directes i un nombre semblant d’indirectes, juntament amb la transició al vehicle elèctric i d’altres amenaces a d’altres centres industrials i sectors amb forta presència al Penedès, impactaran molt negativament sobre la nostra ja tocada economia, incrementant les ja elevades taxes d’atur i desocupació.

Tot plegat podria significar una veritable desindustrialització del Penedès, a la qual ens oposem les treballadores i treballadors, els sindicats, els ajuntaments, els consells comarcals del territori i el conjunt de la ciutadania. Els treballadors i les treballadores, al llarg dels darrers anys han fet importants sacrificis salarials i socials per garantir la continuïtat d’aquests centres de treball, i ara la resposta dels seus propietaris és la de tancar les fàbriques per a deslocalitzar la producció.

Totes aquestes empreses i la majoria de les que hi ha al Penedès són viables i han de seguir donant feina i creant riquesa al Penedès, amb les inversions, transformacions i modernitzacions que calguin per garantir la seva continuïtat, sostenibilitat, productivitat i treball qualificat.

Necessitem i volem un Penedès amb indústria. I per això cal la implicació i l’acció conjunta de la Generalitat de Catalunya, del govern de l’estat, del món local, dels treballadors i treballadores i de la ciutadania, treballant per a garantir la seva continuïtat i modernització. Una indústria sostenible, d’alt valor afegit i de treball qualificat, capaç de generar riquesa i d’oferir llocs de treball. I per assolir-ho cal donar compliment i desenvolupar amb recursos i continguts l’acord del Parlament de 2 Catalunya de crear la Mesa per a la Industrialització del Penedès i elaborar un Pla de Xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès. Ens hi juguem centenars de llocs de treball i el futur del Penedès, el futur de les generacions futures.

Els treballadors i treballadores de les empreses afectades i els sindicats lluitem per la continuïtat de l’activitat productiva i pel manteniment dels llocs de treball, i fem una crida als ajuntaments i consells comarcals del Penedès, a les entitats del territori, als grups polítics i a la ciutadania penedesenca a donar suport i a participar activament en la mobilització en defensa dels llocs de treball de Saint Gobain, Robert Bosch, Alfisa i d’altres empreses. Per un futur del Penedès amb treball digne, amb indústria, amb economia productiva i sostenible et convoquem el dissabte 3 d’octubre de 2020.

Lloc i adreça de l'acte

  • Santa Margarida i els Monjos
  • Sortida polígon Casanova, sortirem direcció Vilafranca i tornarem circularment fins la sala Alguer
  • polígon Casanova

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!