Agenda del Penedès

Altres

Arts i Natura Festival

Vilanova i la Geltrú | 02-10-2020 19:00 h. fins 31-10-2020

Arts i Natura Festival

Les situacions i les incerteses que ha creat la pandèmia en l’àmbit de la cultura han evocat els museus a redefinir i repensar els seus espais, i a entendre’ls com a espais  per a crear vincles i relació amb la comunitat, per la cura i el benestar, i per l’art al servei del debat i la reflexió.

L’Arts i Natura Festival s’emmarcava en aquests valors i reunia durant el primer cap de setmana d’octubre famílies als jardins de la Masia d’en Cabanyes i als espais nobles, en una combinació i suma d’activitats per a descobrir l’art i el llegat cultural dels Cabanyes, promoure a la creativitat, i crear un espai de trobada als jardins, amb entitats del món de la música, l’art, la memòria i la història, etc.

Enguany s’ha redefinit la proposta a les famílies, tenint en compte l’aforament i les normes de seguretat per la Covid-19. En aquest sentit, les activitats de l’Arts i Natura Festival s’han repartit durant els caps de setmana d’octubre, fet que permetrà mantenir la seva essència, en un any que podem considerar de transició.

El Festival comença aquest divendres, 2 d’octubre, amb una visita familiar nocturna, i continua el dissabte 3, amb el conte “L’elefant Mainú i l’amistat”, amb la Montserrat Panero a les 12 del matí, i el diumenge 4, amb el “Taller Paisatges del Romanticisme”, amb Arc Serveis Culturals a les 12 del matí.

La programació continua el cap de setmana del 10 d’octubre i fins a finals de mes amb propostes diverses com tallers d’estampació de samarretes i bosses, de pintura de retrats, de planter i jardineria, contes i jocs d’orientació en família, meditació i ioga en família, etc. L’Associació Fem Unió, el Consell Esportiu del Garraf, Arc Gestió Cultural, Tegar Garraf, la Porta de Fusta, són algunes de la entitats que hi participen. Totes aquestes activitats seran informades a través de les xarxes socials i caldrà fer inscripció prèvia. El preu de l’activitat serà de 4 euros per infant.

La solidaritat

Arts i Natura Festival manté la vessant solidària. En el passat aquest festival va col·laborar amb Càritas i amb l’Associació de lluita i investigació contra el  càncer infantil.  Enguany el treball en xarxa es produeix amb l’Associació Autisme amb Futur  de la comarca del Garraf i del Penedès, que acull les famílies amb fills i filles diagnosticats amb trastorn de l’espectre autista (TEA). L’Associació també plantejarà activitats en el marc de l’Arts i natura Festival.

El Cartell

Així mateix, l’Arts i Natura Festival de manera tradicional focalitza l’acció amb un cartell d’un il·lustrador/a o dissenyador/a del territori. El cartell convida a petits i grans a identificar la Masia d’en Cabanyes com a espai museístic i natural. Enguany el cartell l’ha realitzat Joan Ortega “Juanolo”, amb una interpretació lliure de la Masia d’en Cabanyes. L’il·lustrador proposa un cartell que identifica la façana, peculiar, de la finca agrícola, que a la vegada és palauet al mig del camp amb animals que viuen al jardí i al bosquet. També destaca els trets identificatius de la família: la música i l’art amb instruments i pinzells.

El programa

Divendres 2 d’octubre

A les 19h.
VISITA NOCTURNA FAMILIAR A LA MASIA D’EN CABANYES
Amb Arc Gestió Cultural

Dissabte 3 d’octubre
A les 12h.
Conte als jardins. L'ELEFANT MAINÚ I L'AMISTAT
Amb La Panero. Conte de Montserrat Balada

Diumenge 4 d'octubre
A les 12h.
El Taller de l'Artista. PAISATGES DEL ROMANTICISME
Amb Arc Gestió Cultural

Dissabte 10 d'octubre
A les 12h.
El Taller de l'Artista. ESTAMPA EL TEU RETRAT
Amb Arc Gestió Cultural

Dissabte 17 d'octubre
A les 11h30.
El Taller de Natura. JARDINERIA A LA MASIA
Amb TEGAR del Garraf

Diumenge 18 d’octubre
A les 12h.
Conte als jardins. CONTES D'UN PLANETA BLAU I VERD
Amb La Porta de Fusta Teatre

Dissabte 24 d’octubre
A les 11h30h.
Art i benestar. JOC D'ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA ALS JARDINS DE LA MASIA
Amb el Consell Esportiu del Garraf

Diumenge 25 d’octubre

A les 11h30h.
Art i benestar. IOGA EN FAMÍLIA
Amb Lali Jasjev Kaur de l'Associació Fem Unió

Divendres 30 d’octubre
A les 18h.
Que soni la música! CERCLE DE PERCUSSIÓ
Amb Music Training Lab

Dissabte 31 d'octubre
A les 12h.
El Taller de l'Artista. ESTAMPA EL TEU RETRAT
Amb Arc Gestió Cultural

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!