Agenda

Cinema i vídeo

Documental ‘La Justa Trama: el món és la xarxa que teixim’

Sant Pere de Ribes | 08-10-2020 20:00 h.

La projecció del documental ‘La Justa Trama: el món és la xarxa que teixim’, que explica el projecte Justa Trama endegat per l’entitat Garraf Coopera al Brasil, es projectarà al teatre del Centre Parroquial. L’audiovisual, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació, s’havia de presentar inicialment el març passat, però l’acte es va haver d’ajornar amb motiu de l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària de la Covid-19.

Documental ‘La Justa Trama: el món és la xarxa que teixim’

El treball, dirigit per Miquel Carrillo, pren com a punt de partida l’exercici d’avaluació del suport que l’Ajuntament ha ofert al projecte Justa Trama amb l’objectiu de retre comptes a la ciutadania sobre el destí i l’impacte dels impostos invertits en cooperació internacional al municipi. Un dels seus voluntaris, l’Enrique, recorre les diferents baules de la cadena per tot el Brasil, parlant amb les persones implicades, escoltant les dificultats que pateixen i constatant els impactes aconseguits per l’economia social i solidària, després de dècades de treball.

Una important cadena de producció solidària al seu país

La Justa Trama és la cadena de producció més gran del segment de la confecció tèxtil de l’economia solidària al Brasil, amb centenars de treballadores i treballadors a Rio Grande de Sul, Mato Grosso do Sul, Minas Gerais, Cearà i Rondônia, agrupats al voltant de les sis cooperatives i col·lectius que en formen part. El procés comença amb la plantació de cotó agroecològic i segueix amb la producció de filatures, complements i teixits, fins arribar a aconseguir tot tipus de peces de roba, bijuteria i joguines.

El documental, d’una durada de 45 minuts, ha estat creat pels col·lectius Lazlo Topanich Films i Contrast. El primer agrupa creatius del món audiovisual que, sota aquest nom, reten homenatge al gran pioner del cinema documental europeu Lazlo Topanich. El segon és un col·lectiu de periodistes dedicat a l’elaboració de projectes comunicatius de caràcter social.

El documental, seleccionat al Festival Terra Gollut de Campdevànol

‘La Justa Trama: el món és la xarxa que teixim’ ha estat seleccionat pel Festival Terra Gollut de Campdevànol, que se celebrarà aquest mes d’octubre. Per la seva banda, el Canal 33 té previst d’emetre’l el 9 de novembre, a les 22h, al programa Latituds.

La presentació del documental serà oberta al públic i amb entrada gratuïta. Seguint els protocols establerts per la Covid-19, en el moment d’accedir al teatre s’assignarà un seient per a cada assistent i la sortida es farà de manera coordinada. Un cop finalitzi la projecció, s’oferirà als espectadors un espai de debat i preguntes amb la presència de representants de l’entitat Garraf Coopera, membre del Consell Municipal de Cooperació, i d’un tècnic avaluador.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte