Agenda del Penedès

Fires i festes

Fira de Santa Teresa del Vendrell

El Vendrell | Diferents indrets | 09-10-2020 09:00 h. fins 18-10-2020

Fira de Santa Teresa del Vendrell

Sense estands ni desplegament d’estructures desmuntables a la Rambla, l’edició d’enguany se celebra en unes circumstàncies especials. Del 9 al 18 d’octubre al Vendrell esdevindrà tot un aparador per celebrar una edició molt especial de la Fira de Santa Teresa concentrada en tres eixos principals: Firashop, Firatapes i Firatast.

Amb l’objectiu de visibilitzar, publicitar i posicionar el comerç i els restauradors del Vendrell, tornem als orígens d’una fira en què es mostrava el producte de proximitat. És una campanya dissenyada perquè els establiments comercials siguin els veritables protagonistes com si fossin estands ubicats per tot el municipi. Tant es així que el Firashop gaudirà de la difusió del seu negoci als diferents canals corporatius i mitjans de comunicació a canvi d’oferir experiències dins de les botigues o promocions de producte.

El Firatapes, serà un circuit de restauradors que oferiran tapa més beguda al seu establiment amb reserva prèvia, que busca descongestionar espais fomentant reserves temporals a les terrasses de les zones del centre, el Tancat i el Puig.

El Firatast vol visibilitzar el producte local i de proximitat de la mà del col·lectiu Terra i Taula, que inaugurarà aquest espai virtual amb un showcooking en streaming.

En paral·lel, hi haurà actes virtuals que ens transportaran a l’essència de la Fira que consistiran en unes càpsules històriques de la Fira de Santa Teresa i uns webinars adreçats a comerços proposats per l’Eina Espai empresarial. Igualment, respectant les mesures de seguretat, hi haurà unes atraccions de fires instal·lades a la plaça de la Sardana, dirigides a públic infantil, on es gaudirà de la campanya “fira sense soroll”. També hi haurà el mercat de brocanters.

Actes de cultura popular a la Fira de Santa Teresa

Durant el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre, la Cultura popular del Vendrell serà present a l’edició especial de la Fira de Santa de Teresa del 2020 amb un programa condicionat per la pandèmia de la Covid-19.

Els dos dies, a les 8 del matí, es faran les matinades a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i grallers Tocats de Canya

El dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, a la plaça del Tívoli, hi haurà l’exposició dels grups de Cultura popular del Vendrell a càrrec de Ball de Diablons, Ball de Diables, Drac del Vendrell, Aligueta, Àliga, Lleonet, Lleó, Ball de Bastons, Ball de la Bolangera, Ball de Cavallets, Ball de Cercolets, Ball de Cintes, Ball de Faixes, Ball de Figuetaires, Ball de la Patatuf, Ball de les Gitanes, Ball de Panderetes, Ball de Panderos, Ball de Pastorets, Ball de Valencians, Nens del Vendrell, Gegants, Gegantons i Nans i Agrupació Musical Santa Anna. Hi haurà un control d’accés per evitar aglomeracions i, en cas de pluja, l’exposició es farà el dilluns 12 d’octubre.

I el diumenge, a les 12.30 h, a la plaça Vella i per Televisió El Vendrell, es faran els versos del Ball de Diables del Vendrell. De 17 h a 19.30 h, hi haurà una plantada de bèsties de foc a la plaça Nova (Borinot de Foc del Vendrell, Les Puces del Caramot i la Mulassa Feixuga del Vendrell) i a la plaça Vella (Drac de Foc El Cabrot del Vendrell, El Cabrot Petit del Vendrell i el Drac del Vendrell). A les 17.30 h, a la plaça del Tívoli (amb control d’accés per evitar aglomeracions), la Colla Sardanista Dansaires del Penedès organitza el 47è Concurs Nacional de Colles Sardanistes, amb la Cobla Reus Jove. I a les 20 h i a les 21:45 h, a la plaça Pep Jai, tindran lloc les enceses de lluïment i tronada a càrrec del Borinot de Foc del Vendrell, el Cabrot Petit del Vendrell, el Drac de Foc El Cabrot del Vendrell, el Drac del Vendrell, la Mulassa Feixuga del Vendrell  i les Puces del Caramot del Vendrell.

Les persones que vulguin veure-ho de forma presencial els versos del Ball de Diables del Vendrell i les enceses de lluïment i tronada hauran d’adquirir l’entrada anticipada gratuïta de la forma següent: en línia, al web www.elvendrell.net a través del bàner “Entrades Fira de Santa Teresa”, a partir del dimecres 7 d’octubre, a les 10 h, fins exhaurir localitats

Presencialment, el dimecres 7 d’octubre, de 10 h a 13 hores, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

Cal dir que la plantada  de bèsties de foc i les enceses de lluïment i tronada estaven programades incialment el dissabte i s’han passat al diumenge, però aquest canvi de darrera hora no s’ha pogut modificar al programa general de la Fira. Per això, cal estar atents a la informació actualitzada a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials.


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!