Altres

Obertura dels actes “Any Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola. Mil anys després”

Olèrdola | 07-11-2020 11:00 h.

Obertura dels actes “Any Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola. Mil anys després”

El proper dissabte 7 de novembre a les 11 del matí, al local de Sant Jaume de Moja, s’inaugurarà l’any amb la primera activitat: 5 col·loquis on persones conegudes com Enric Calpena (periodista), Oriol Garcia Quera (dibuixant), Bienve Moya (gestor cultural), Mercè Sarrias (guionista de sèries de televisió), Coia Valls (escriptora) i Jordi Romeu (escriptor), que ens presentaran el mite de Mir Geribert, Príncep d'Olèrdola. Tanmateix, l’acte serà acompanyat per l’actor Toni Albà, que també participarà de la jornada.

Els ponents exposaran el seu punt de vista personal i professional sobre el personatge i l'època en que va viure, i ho faran d' una manera lúdica, propera i sempre amb la intenció de difondre la vida d'un personatge important pel territori així com la ciutat alt-medieval d’Olèrdola, ciutat mil·lenària amb un valor historicoarqueològic per explotar.

Durant el 2021 es durà a terme l'acte principal de l'any Mir Geribert, un congrés de caràcter científic on estudiosos i estudioses de renom tractaran d’aprofundir en el coneixement de la formació del sistema feudal o la configuració del Penedès com a terra de frontera entre la Catalunya nova i la Catalunya vella; sempre amb la figura de Mir Geribert i Olèrdola com protagonistes.

Del recull d'aquestes i altres activitats es pretén realitzar  una exposició que pugui recórrer el territori català per poder donar a conèixer la petjada que dit personatge va deixar en la creació de les terres que ara coneixem com a vegueria Penedès.

Per poder garantir la seguretat dels l'acte i complir amb l’aforament permès, caldrà realitzar un correu electrònic a mulinaripm@olerdola.cat per confirmar l'assistència.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!