Agenda

Exposicions

Dones invisibles?

Vilafranca del Penedès | 15-10-2020 19:30 h. fins 08-11-2020

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Municipal de Vilafranca, presenten l’exposició “Dones invisibles?” que tracta del paper de les dones al món rural de la Catalunya de principis del segle XX. L’exposició es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al 8 de novembre. Està formada per 27 fotografies que recullen diferents aspectes del món de les dones al llarg del segle XIX i el primer terç del segle XX.

Dones invisibles?

Mitjançant un recorregut per les imatges, des de la infantesa fins a la vellesa, el visitant s’endinsarà en les tasques que desenvolupaven en la societat agrària catalana, en el tipus de família, en els espais on es relacionaven i en les feines i responsabilitats que tenien les dones, en funció de les diferències socials existents. Malgrat la discriminació que patien, jugaven un paper determinant en les relacions de la comunitat pagesa i també en la transmissió de la cultura popular, en la vida econòmica i també en la força creixent dels moviments socials.

En el marc de l’exposició, dijous 29 d’octubre es presentarà el llibre Dones invisibles? Visió de les dones a la Catalunya rural del s. XIX i principis del XX, on es recullen fotografies de l’època acompanyades d’una selecció de textos que reforcen el discurs expositiu i aprofundeix en els diversos apartats.

Inauguració i presentació del llibre

L’acte inaugural i la presentació de l’exposició tindrà lloc el dijous 15 d’octubre a les 19.30h.

El dia 29 d’octubre, a les 19.30h, tindrà lloc a la mateixa capella la presentació de llibre Dones invisibles? Visió de les dones a la Catalunya rural del s. XIX i principis del XX, a càrrec dels seus autors i autores: Josep Colomé, Sònia Camaforte, Carme Milà, Montserrat Morató i Josep Maria Masachs. L’accés a la presentació del lliure és gratuïta però l’aforament serà limitat, per la qual cosa per assistir-hi caldrà fer reserva prèvia enviant un correu a cultura@vilafranca.cat

Horaris

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 8 de novembre amb horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges, de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte