Música, concerts, balls

Sonata per la pau

El Vendrell | 16-10-2020 20:30 h.

Sonata per la pau

Volem fer un doble homenatge: al cèlebre violoncel·lista i al cantor de Leipzig. De Casals, volem recordar-ne el clam a la justícia, la pau i la llibertat. De Bach, reivindicar el seu llegat musical que “igual que la natura, és un miracle!”.

Des del redescobriment de Bach per Casals, avui la seva música és més viva que mai: així ha de ser i així hem de vetllar perquè ho sigui.

Ens atrevim a dir que la viola i l’orgue són els instruments de Bach. En va ser un excel·lent i reputat intèrpret. En el cas de l’orgue li va donar les seves primeres ocupacions i una extraordinària fama com a virtuós improvisador. I per la viola, tal com explica el seu fill Carl Philipp Emanuel, hi tenia una especial predilecció, valorant la seva posició en el centre de l'harmonia i el color del seu timbre.

Les peces per a orgue sol seran les úniques del programa del concert escrites per a l’instrument en què seran interpretades. Les sonates en Sol i Re Major són originals per a viola da gamba i clavicèmbal, i el preludi en Do Major és original per a violoncel sol. Casals mateix, quan va tocar la sonata en Re Major a l'ONU, ho feu en versió de violoncel i piano.

Amb aquest concert ens agradaria omplir la mirada i l’esperit d’esperança. Una pregària de pau, justícia i llibertat per al món que volem.


Cal que dir que el concert és amb l'entrada de taquilla inversa, i es demanarà a tot el públic assistent el nom, cognoms i telèfon de contacte. Amb la finalitat d'agilitzar l'accés podeu reservar l'entrada enviant la citada informació a aquest correu electrònic fins 30 minuts abans del concert.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!